Vēl neatklāj, vai un kā Repše pametīs «Vienotību» (98)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Nedz partijas «Vienotība» vadība, nedz tās biedrs, ekspremjers Einars Repše pagaidām neatklāj, vai politiķis pēc sāktajām reklāmas aktivitātēm pametīs «Vienotību» un vai viņš to izdarīs pats vai arī tiks izslēgts.

Partijas «Vienotība» vadība plāno tikties ar Repši, kurš cer uz «koleģiālu» situācijas risinājumu. «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām vēl nav noteikts tikšanās datums, taču ar Repši paredzēts pārrunāt jautājumu par to, kā viņa plāni dibināt jaunu partiju ir savietojami ar to, ka viņš ir «Vienotības» biedrs.

Arī Repše aģentūrai LETA sacīja, ka viņš vēlētos rast šai situācijai risinājumu, tāpēc jaunnedēļ varētu tikties ar «Vienotības» līderi Solvitu Āboltiņu un, iespējams, arī ar Kamparu. Repše cer ar «Vienotības» vadību vienoties par «draudzīgu un koleģiālu» risinājumu, kas nekaitēs nevienai no organizācijām. Repše arī piebilda, ka abiem politiskajiem spēkiem, iespējams, vēl būs jāsadarbojas, piemēram, Saeimā.

Abi politiķi uzsvēra, ka nav pamata saistīt biedrības «Latvijas attīstībai» reklāmas ar «Vienotības» pašvaldību vēlēšanu kampaņu. Repše arī akcentēja, ka biedrībai «Latvijai attīstībai» nav bijis mērķa reklamēt «Vienotību» un šādi pieņēmumi ir absolūti nepamatoti.

Vienlaikus Kampars pašreizējo situāciju vērtēja kā «divdomīgu», jo sabiedrībai patlaban neesot nepārprotami skaidra Repšes pozīcija, jo viņš joprojām ir «Vienotības» biedrs, kaut arī publiski apliecinājis gatavību veidot jaunu partiju.

Pagaidām gan Kampars, gan Repše atturējās prognozēt, kāds tieši varētu būt situācijas risinājums.

Kā ziņots, viens no biedrības «Latvijas attīstībai» dibinātajiem Edgars Jaunups nolēmis izstāties no «Vienotības».

Biedrības «Latvijas attīstībai» izvērstā reklāmas kampaņa nonākusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā un to izvērtēs saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Biedrība «Latvijas attīstībai» tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Netiek izslēgts, ka biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu