Pujats gandarīts, ka jaunais pāvests nebūs liberāls (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats domā, ka Francisks būs pāvests, kas turpinās apmēram tādu līniju kā iepriekšējais - Benedikts XVI -, respektīvi, ne Dieva patiesības morāle, ne ticība nemainīsies un pāvestam būs to sludināt un uzraudzīt visā baznīcā

<em><strong>Foto: Ievēlēts jaunais pāvests; viņa izraudzīšanās visiem sagādājusi pārsteigumu</strong></em>

«Nedomāju, ka tas būs liberāls cilvēks, viņš jau ir gados un izglītots. Tā ka visiem būs par svētību viņa darbs,» sarunā ar aģentūru LETA jauno pāvestu raksturoja kardināls. Viņaprāt, liberālas pārmaiņas baznīcā nav arī vēlamas, jo pasaule jau tā ir kļuvusi pārāk liberāla.

Pujats sacīja, ka Latīņamerika ir liels kontinents, kurā ir daudz ticīgo, tādēļ viņi, tāpat kā eiropieši, ir pelnījuši, lai no viņu vidus arī būtu augstākais vadītājs. Runājot par pāvesta izvēli, viņš sacīja, ka nekad nevar paredzēt, kurš saņems divas trešdaļas balsu.

Pujats sacīja, ka personīgi jauno pāvestu nepazīst, tādēļ neko daudz nevar viņu raksturot. «Bet, ja viņš ir ievēlēts, tad mēs vismaz varam zināt, ka viņš ir baznīcas līnijas pārstāvētājs,» sacīja Pujats.

Kā ziņots, katoļu kardinālu konklāvs trešdien vakarā Vatikānā par jauno Romas katoļu pāvestu izraudzījies līdzšinējo Buenosairesas arhibīskapu Horhi Mario Bergoljo.

Jaunā pāvesta vārds ir Francisks. Pāvests oficiāli tiks dēvēts par Francisku līdz brīdim, kad šādu vārdu izvēlēsies vēl kāds no nākamajiem pāvestiem. Tikai tad pāvestu Francisku varēs sākt dēvēt par Francisku I.

Jaunais pāvests, kuram jāstājas Benedikta XVI vietā, tika ievēlēts konklāva otrajā dienā piektajā balsojumā.

Īsajā uzrunā no Svētā Pētera bazilikas balkona jaunais pāvests izteicās, ka kardināli, šķiet, «devušies līdz pasaules malai», lai viņu atrastu. Francisks arī aicināja pasauli iet pa mīlestības un brālības ceļu, kā arī, vēršoties pie pūļa laukumā, mudināja ļaudis aizlūgt par viņu.

Bergoljo ievēlēšana visiem sagādājusi pārsteigumu, jo viņa vārds iepriekš nemaz netika minēts favorītu vidū, lai gan tiek uzskatīts, ka 2005.gada konklāvā, kurā par pāvestu tika ievēlēts Benedikts XVI, Bergoljo balsojumā esot palicis kā otrais.

76 gadus vecais Bergoljo kļuvis par katoļu baznīcas vēsturē pirmo Amerikas pārstāvi pāvesta krēslā. Viņš ir arī pirmais neeiropietis, kam baznīcas vadība uzticēta pēdējās tūkstošgades laikā.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu