Antifašistu līderis atskaitījās Kozlovskim par ālēšanos 16.martā? (458)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kompromat.lv

Neilgi pēc sestdien, 16.martā notikušajiem incidentiem Rīgā pie Brīvības pieminekļa tā saucamo antifašistu līderis Josifs Korens esot gājis «atskaitīties» par notikušo iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP) un Valsts policijas šefam Intam Ķuzim.

Portāls «Kompromat.lv» svētdienas vakarā publicējis aculiecinieka uzņemtus fotoattēlus, kuros redzams, kā Korens neilgi pēc 16.marta piketa dodas pie zilas krāsas mikroautobusa, kurā atradās Kozlovskis, Ķuzis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Kāds aculiecinieks portālam sacījis, ka Kozlovskis pēc sarunas ar Korenu izskatījies apmierināts ar to, kādu informāciju uzzinājis no antifašistu līdera.

Iekšlietu ministra pārstāve Daiga Holma portālam «Apollo» pavēstīja, ka Kozlovskis ar Korenu nav runājis.

«Nav skaidrs, vai tā bija provokācija, bet Korens pienāca pie autobusa un savu viedokli izvēlējās paust brīdī, kad Valsts policijas priekšnieks atradās autobusā. Ar ministru Korens nav runājis,» norāda Holma.

Mikroautobuss, kuru darbam izmantoja arī Ķuzis un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins atradās redzamā vietā pie Brīvības pieminekļa Bastejkalna pusē.

Lai paustu savu viedokli par pasākuma norisi Ķuzim un Grišinam, kuri lielāko pasākuma laiku atradās blakus autobusam, klāt nāca ļoti daudz pretēju uzskatu cilvēku, norāda iekšlietu ministra pārstāve.

Kā ziņots, «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcija un valde šodien lems par Kozlovska demisijas pieprasīšanu, jo policija pieļāvusi, ka pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībniekus protestētāji sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi.

Kozlovskis aģentūrai LETA vērtēja, ka policija pasākumā ir bijusi savu uzdevumu augstumos un nodrošinājusi sabiedrisko kārtību.

Ministrs atzīmēja, ka visi pasākumi bija pieteikti un saskaņoti, un to organizētāji nekādus pārkāpumus nepieļāva.

Ministrs gan atzina, ka «Apvienības pret nacismu» atskaņotā mūzika un teksti raisīja klātesošajos sakāpinātas emocijas. Viņš teica, ka arī pagājušajā gadā leģionāru pretinieki bija plānojuši atskaņot skaļu mūziku, taču, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ tā nebija tik labi dzirdama.

Policija izdarīja to, kas tai bija jāizdara, neatkarīgi no savas politiskās pārliecības vai emocijām, teica ministrs un norādīja, ka tā rezultātā neviens cilvēks necieta un fiziski konflikti netika pieļauti.

Komentāri (458)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu