Angļu izgudrotājs ir uzbūvējis automašīnu, kuras dzinējs darbojas uz gaisa (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lielbritānijā kāds 61 gadu vecs izgudrotājs vārdā Pīters Dīrmans (Peter Dearman) ir uzbūvējis dzinēju, kurš darbojas uz gaisa. Savu izgudrojumu Dīrmana kungs ir pievienojis 25 gadus vecam «Vauxhall Nova», kas citās Eiropas valstīs zināms, kā «Opel Corsa».

Ar gaisu darbināmajai automašīnai ir milzum daudz priekšrocību. Lielbritānijas telekanāla «ABC» sižetā izgudrotājs stāsta, ka šis ir «viszaļākais» pasaules dzinējs, jo tam nav nepieciešams nedz akumulators, nedz fosilā degviela.

Dīrmana kunga radītais dzinējs ir tapis garāžā, apvienojot visparastākos izejmateriālus. Automašīnas dzinēja tapšanā ir izmantota veca alus muca, santehnikas trubas, plastmasas kaste un daudz kas cits. «Šis ir agrīnas stadijas prototips, taču pavisam drīz tas pacelsies jaunā līmenī,» stāsta angļu izgudrotājs.

Saskaņā ar ārvalstu medijos ziņoto, par Dīrmana dzinēju interesi ir izrādījis uzņēmums «Ricardo», kurš specializējas sporta dzinēju ražošanā un sadarbojas ar Lielbritānijas sporta automašīnu ražotāju «McLaren».

«Esmu izdarījis visu, kas ir manos spēkos un ideju attīstījis par agrīnās stadijas prototipu. Tālāk manu projektu palīdzēs attīstīt «Ricardo» un »McLaren», kas kopā būs aizraujošs ceļojums,» stāsta Dīrmans.

Izgudrotājs cer, ka sadarbībā ar abiem uzņēmumiem nākamgad būs izdevies uzbūvēt pilnīgi jaunu automašīnu, kura būs krietni labāka par veco «Vauxhall Nova».

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu