Sprūdzš: RD un Loginovs ir aizrāvušies ar tēvišķu sabiedrības mierināšanu (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) aicina Rīgas domi objektīvi izvērtēt pārkāpumus Rīgas brīvostā un rīkoties politiski drosmīgi, portālam «Apollo» pavēstīja ministra pārstāve Maija Pētermane.

«Mēs nevaram pieļaut, ka teiciens par to, ka mazos blēžus liek cietumā, bet lielos ceļ amatos patlaban tiek iekalts virs Rīgas brīvostas ostas vārtiem,» pauž Sprūdžs.

Sprūdžs uzsver, ka gadījumos, kad valsts amatpersonu darbībā ir aizdomas par nelikumīgu un necaurspīdīgu rīcību ar publiskajām finansēm, ir jārīkojas nekavējoties, lai novērstu iespējamos pārkāpumus un līdzekļu turpmāku izšķērdēšanu.

«Rīgas domes priekšsēdētājs [Nils Ušakovs] un viņa komanda – Andris Ameriks un Leonīds Loginovs - ir aizrāvusies ar tēvišķu sabiedrības mierināšanu, ka situācija tiek kontrolēta un jāsagaida tiesībsargājošo iestāžu izmeklēšanas rezultāti. Tas nav tas, ko ir pelnījusi un sagaida sabiedrība. Līdzīgā situācijā ar pašas Rīgas domes uzņēmumu «Rīgas nami», par kura pārraudzību atbildīgas tās pašas amatpersonas - vairāk nekā 1,2 miljoni latu, iespējams, jau uzskatāmi par zaudētiem. Šāda scenārija atkārtošanos Rīgas brīvostas gadījumā, kad ir runa par 41 miljonu latu, pieļaut nedrīkstam,» uzsver ministrs.

Rīgas domei ir jābūt labas pārvaldības piemēram ikvienai pašvaldībai nevis vārdos, bet darbos. Tādēļ sabiedrībai īpaši sāpīgi ir kārtējo reizi vērot, kā Rīgas dome pielaidīgi izturas pret acīmredzamiem un Valsts kontroles norādītajiem pārkāpumiem.

«Pašvaldības pārstāvji ostas valdē darbojušies gadiem, arī laikā kad notikuši Valsts kontroles revīzijā atklātie pārmetumi, līdz ar to pielaidīgie komentāri un vilcināšanās rīkoties varētu būt cilvēciski saprotama, bet ir politiski mazdūšīga,» uzskata ministrs.

«Turklāt tas grauj sabiedrības uzticību ne tikai pašvaldībai, bet valsts varai kā tādai. Cilvēki tiek pakāpeniski pieradināti, ka savtīga rīcība valsts un pašvaldību iestādēs ir norma un pārkāpumi var palikt nesodīti, ja tos izdarījuši savējie. Mēs nevaram pieļaut, ka teiciens par to, ka mazos blēžus liek cietumā, bet lielos ceļ amatos patlaban tiek iekalts virs ostas vārtiem,» saka Sprūdžs.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu