Krūmiņš: Atklātie pārkāpumi Rīgas brīvostā ir tikai «ziediņi» (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs turpina ostā strādāt tāpēc, ka labi pilda saimnieka gribu, savukārt Valsts kontroles atklātie pārkāpumi šajā iestādē ir tikai «ziediņi», biznesa portālam «Nozare.lv» savu viedokli atklāj uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, kurš ostā strādājis un tās darbu pazinis 20 gadus.

«Loginovs ostā ir «peška» vai «šestjorka», jo, ja viņš nedarītu tā, kā savā laikā teica Andris Šķēle, tad viņu atlaistu, ja viņš nedarītu tā, kā Šlesers - atlaistu, patlaban - kā Andris Ameriks - atlaistu. Viņam nav pat balss tiesību. Bez šaubām, tas arī nav nekāds Loginova nopelns, ka ostā kaut ko krauj,» uzskata uzņēmējs. Viņš norāda, ka krauj un kravas ostai nodrošina stividori.

Loginovs labi pelnot, jo labi izpildot saimnieka gribu, skaidro Krūmiņš. Viņaprāt, arī ostas valde esot «nulle».

«Nebūs Loginovs, būs kāds cits, jo viņš jau kopš laika gala nav patstāvīgs, viņam jāpilda katras partijas uzdevums. Tas, ko atklāja Valsts kontrole, ir tikai «ziediņi», taču, lai «raktu», jāzina visa iekšējā sistēma. Es biju 20 gadus un zinu, kas tur un kā tur notiek,» uzsver uzņēmējs.

Ostā esot jāmaina visa sistēma, jo, ja atnāks jauns pārvaldnieks, «viņš jau neko nevarēs izmainīt». Jāpārņem esot vai nu igauņu sistēma, vai cita, kas ir pierādījusi, ka strādā. «Ostas pārvaldniekam ir jābūt prezidentam savā firmā, kurš var pieņemt lēmumus, atšķirībā no Loginova, kurš nevar pieņemt nevienu lēmumu,» atzīst Krūmiņš.

Kā zināms, revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Ostas valdes valsts pārstāvji ir nolēmuši ārkārtas ostas valdes sēdē pieprasīt darba attiecību pārtraukšanu ar Loginovu un papildus veikt pārvaldes darba izvērtēšanu.

Valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē ir Inga Antāne, kura pārstāv VARAM, Ēriks Škapars, kuru virzījusi Finanšu ministrija, Ģirts Greiškalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju, un Džineta Innusa, kura pārstāv Satiksmes ministriju.

Kā vēstīts, Krūmiņš agrāk bija Rīgas ostas tranzīta kompānijas «Man-Tess» īpašnieks, bet uzņēmumu pārdeva. 2011.gada maijā par kompānijas īpašnieku kļuva Nīderlandes uzņēmums «Alandam Capital». Krūmiņš darījumā vēlējās iegūt 30 miljonus ASV dolāru (14,19 miljonus latu).

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu