Gorkšs zina, kādēļ nācās aiziet no «Reading» (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs skaidri zina, kādi bija apstākļi saistībā ar viņa aiziešanu no Anglijas premjerlīgas kluba «Reading», tomēr par viņa iespējām atgriezties premjerlīgas čempionātā šobrīd ir pāragri spriest, uzskata aizsargs.

Gorkšs šobrīd trenējas kopā ar Latvijas izlasei, kas savā pirmajā 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē šogad piektdien izbraukumā sacentīsies ar Lihtenšteinu.

Kad aizsargs iepriekšējo reizi tika izsaukts uz Latvijas izlasi, viņš bija nokļuvis tālā «Reading» kluba rezervē un vairs neiekļuva komandas pieteikumā uz spēlēm, bet pagājušajā mēnesī tika izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - komandai Vulverhemptonas «Wanderers».

«Spēļu prakse kopš iepriekšējā izlases mača man ir augusi, tomēr tikai pēc pašas cīņas varēšu pateikt, vai jūtos labāk. Gan jau tam vajadzētu tikai palīdzēt,» aģentūrai LETA pastāstīja Gorkšs, kurš «Wanderers» vienībai izīrēts līdz sezonas beigām.

«Brīži sezonas un karjeras gaitā gadās dažādi. Nav ko daudz tajos iegrimt. Savā pašreizējā klubā jūtos labi, un tur viss ir kārtībā,» piebilda aizsargs. «Es diezgan skaidri zinu, kas notiek komandā un kas notika ar mani, tomēr es nevēlos neko komentēt. Nav īstais laiks par to runāt, jo es un «Reading» joprojām ir aktuāls jautājums.»

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 16.oktobrī Latvijas izlase sacentās tieši ar Lihtenšteinu, ko savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0.

«Noteikti, ka Lihtenšteinas komanda, salīdzinot ar iepriekšējo maču, nebūs sastāva ziņā izmainījusies. Domāju, ka arī spēles stils viņiem nebūs mainījies, tāpēc šī būs viena no tām retajām spēlēm, kurā mēs būsim favorīti. Jau no pirmajām minūtēm jācenšas uzspiest savu spēles stilu un jācenšas panākt mums labvēlīgu rezultātu,» par gaidāmo valstsvienības maču izteicās aizsargs.

«Nav daudz tādu maču, kuros jau pirms tā sākuma esam favorīti. Jebkurš cits rezultāts bez uzvaras nebūtu izskaidrojams. Mūsu līdzjutēji to nesaprastu,» uzsvēra izlases kapteinis. «Favorīta statuss mums nav pierasts, taču futbolistam ir jāprot adaptēties jebkurā situācijā. Nedrīkstam Lihtenšteinu pārvērtēt, bet nedrīkstam arī nenovērtēt.»

Pēc cīņas pret Lihtenšteinu Latvijas izlase nākamo spēli 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnijā savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc četrām kārtām pa desmit punktiem ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākijai ir septiņi punkti, Lietuvas kontā četri punkti, Latvijas izlase tikusi pie trim punktiem, bet Lihtenšteina joprojām cīnās bez punktiem.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15. oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014. gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu