«Volkswagen» atsauc 385 000 automašīnu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» Ķīnā atsauks 384 181 automašīnu, lai tajās novērstu ātrumkārbas defektus, trešdien paziņoja kompānija. Uzņēmums norādīja, ka elektronisks defekts braukšanas laikā var radīt automašīnai jaudas zudumu.

«Atsevišķos gadījumos elektronisks defekts vadības blokā vai eļļas spiediena trūkums ātrumkārbas sistēmā var radīt jaudas traucējumus,» vēsta «Volkswagen», piebilstot, ka stūrēšanu un bremzēšanu šie defekti neietekmē.

Ķīnas valdības kvalitātes regulators pavēstīja, ka šis atsaukums aptver gan importētus «Audi A3» modeļus, gan valstī ražotos, tostarp «Magotan» un «Passat».

Regulators, kas jau sestdien licis kompānijai pieņemt lēmumu par atsaukumu īstenošanu, norādīja, ka tas šo situāciju izmeklējis gadu un atsaukumam paredzētās automašīnas ražotas laika periodā no 2008.gada decembra līdz pat šā mēneša sākumam.

Tikmēr Ķīnas Centrālā televīzija apsūdzējusi «Volkswagen», ka uzņēmums atsevišķos modeļos izmantojis standartiem neatbilstošas ātrumkārbas, izraisot paātrināšanās problēmas un negadījumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu