Jēkabsone-Žogota otro reizi triumfē Eirolīgā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Par 2012./2013. gada sezonas FIBA Eirolīgas čempionvienību šodien kļuva «Final Eight» turnīra mājinieces, Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kuru pārstāv arī latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

UGMK basketbolistes negaidīti pārliecinoši ar 82:56 pārspēja Stambulas «Fenerbahce», kuras rindās spēlē cita latviete Ieva Kubliņa, tādējādi UGMK otro reizi kluba vēsturē uzvarēja Eirolīgas turnīrā.

Jēkabsone-Žogota finālmačā nospēlēja nepilnas 23 minūtes, guva piecus punktus (2p. - 1/4, 3p. - 1/3), izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu, bet Kubliņa nepilnu 12 minūšu laikā guva divus punktus (2p. - 1/3) un savāca trīs bumbas zem groziem.

UGMK rindās ar 24 punktiem 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Kendisa Pārkere, bet 19 punktus pievienoja Sandrine Grudā. «Fenerbahce» labā pa 22 punktiem guva Ivana Matoviča un Endžela Makkautrija.

Jāpiebilst, ka Jēkabsone-Žogota Eirolīgas turnīrā iepriekš triumfēja arī 2010. gadā Vidnojes «Spartak» sastāvā.

Pirms finālmačā spēlē par trešo vietu Francijas klubs «Bourges Basket» ar 65:57 uzvarēja Slovākijas komandu Košices «Good Angels».

Atgādinām, ka pusfinālos UGMK ar 73:44 sagrāva «Bourges Basket», bet «Fenerbahce» ar 68:56 pieveica «Good Angels».

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu