Eksperti: Nevar apgalvot, ka Berezovskis izdarījis pašnāvību (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Vairāki Krievijas mediju aptaujātie eksperti uzskata, ka pagaidām ir pāragri secināt, ka krievu miljardieris Boriss Berezovskis ir izdarījis pašnāvību. Arī Lielbritānijas policija, lai arī norāda, ka nekas neliecina par uzbrukumu, nav izvirzījusi oficiālu notikušā versiju.

Lielbritānijas policija norādījusi, ka Berezovska nāves apstākļi ir «neizskaidrojami», un tas tā paliks, līdz tiks veiktas visas ekspertīzes, kas varētu ilgt vairākas nedēļas.

Tiesu medicīnas eksperti ziņu aģentūrai «Ria Novosti» sacījuši, ka pagaidām nevar droši apgalvot, kas tieši notika, tāpēc arī britu policija no oficiālām versijām izvairās.

Tiesu medicīnas speciālists Aleksandrs Paņins sacīja, ka eksperti savus secinājumus sniegs vien pēc rūpīgas pārbaudes.

Cits anonīms avots apgalvojis, ka britu likumsargi nav tā arī atklājuši «atslēgas pierādījumus», piemēram – kas bijis priekšmets [šalle], kurā it kā pakārās Berezovskis.

«Ar savām rokām nožņaugties ir praktiski neiespējami. Bet policija nav paskaidrojusi, kur bija pakārta šalle [striķis], kurā it kā viņš pakāries,» sacīja viņš.

Arī ārsts- pataloganatoms Anatolijs Semjačkovs uzsver, ka pašreizējā informācija neļauj spriest par to, kā nelaime īsti notikusi. Ja runa ir par pakāršanos, tad jānorāda, kur mājā bijusi tam «piemērota vieta».

«Ja nožņaugšana [nosmakšana] ir nāves iemesls – tad jāatbild, kā cilvēks nožņaudzies,» - tā eksperts.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu