«Mitsubishi» ziņo par akumulatoru pārkāršanas problēmām (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Mitsubishi Motors Corp.» trešdien aicināja 4000 hibrīdu un elektrisko automašīnu īpašnieku izvairīties no savu automobiļu lādēšanas, gaidot izmeklēšanas rezultātus saistībā ar akumulatoru pārkaršanu.

Šāds paziņojums izplatīts pēc tam, kad tika konstatēta litija akumulatoru sakušana hibrīdautomašīnas modelī «Outlander», kuru bija paredzēts tirgū laist šā mēneša sākumā.

Turklāt rūpnīcā, kurā ražo «MiEV» elektriskos automobiļus, izcēlies ugunsgrēks, ko izraisīja šādu akumulatoru pārkaršana. Šajos negadījumos ievainojumus neviens nav guvis un nav radīti postījumi rūpnīcai.

Kopš nonākšanas tirgū pārdoti gandrīz 4000 vienību hibrīdautomašīnu, un «mēs esam lūguši to īpašniekiem nelādēt akumulatorus, līdz tiks apstiprināts šo negadījumu iemesls,» norāda «Mitsubishi» preses pārstāve.

Kompānija pārdevusi vismaz 68 vienības elektrisko automašīnu ar šādu pašu akumulatoru modeli.

«Mums ir aizdomas, ka šos abus gadījumus izraisīja akumulatora piegādātāja ražošanas līnijas maiņa,» pavēstīja preses pārstāve, piebilstot, ka uzņēmums nav saņēmis līdzīgu sūdzību no abu automašīnu modeļu īpašniekiem.

Problemātiskos akumulatorus ražo kopuzņēmums, ko izveidojis «Mitsubishi Motors», «Mitsubishi Corp.» un «GS Yuasa».

Japānas kompānija «GS Yuasa» pasaules uzmanību sev pievērsa saistībā ar akumulatoru problēmām «Boeing Dreamliner» lidmašīnās, ar kurām kopš janvāra pārtraukti lidojumi visā pasaulē.

«GS Yuasa» noslēgusi līgumu par visu «Boeing Dreamliner» akumulatoru piegādi. Japānas varasiestādes gan apgalvo, ka nav atrastas būtiskas problēmas kompānijas ražošanas līnijā, kurā tiek izgatavoti šiem lidaparātiem paredzētie akumulatori.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu