Radeviča: Latvijā pārāk reti izmantojam bijušo sportistu zināšanas (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu tāllēcēja Ineta Radeviča, kura pagājušā gada nogalē paziņoja par karjeras beigšanu, intervijā portālam «Apollo» uzsver, ka vēlas dalīties savās zināšanās un pieredzē ar jaunajiem censoņiem.

«Kad ir ārzemju cilvēka skatiens uz sportu, tad vēlies atdot kaut ko no tā, ko karjeras laikā esi ieguvis. Nekādā gadījumā negribu kādu kritizēt, taču, manuprāt, mēs ļoti reti izmantojam sportistus, kuri ir beiguši startēt, bet būtu gatavi palīdzēt. Runa nav par finansiālo palīdzību, jo īpaši, bērnu sportā. Protams, jaunas naglenes bērnam vienmēr noderēs, taču būtu svarīgi arī organizēt kādas jautras stafetes, kuras vadītu pazīstami sportisti,» uzskata Radeviča.

«Arī es labprāt piedalos sportiskajā dzīvē, taču es nevaru pati klauvēt pie durvīm un teikt, ka darīšu to un šito. Esmu likusi saprast, ka labprāt piedalītos, tādēļ paldies, ka Ieva [Zunda] man piezvanīja un pastāstīja par iespēju piedalīties «Rīgas kausos». Es jau sāku just, ka man zināšanu un pieredzes soma sāk spiest plecus un tā vien gribas to kādam atdot vai dalīties. Zinu, ka vairākiem sportistiem ir ko teikt, tādēļ ceru, ka arī viņi dalīsies ar bērniem un jauniešiem savās zināšanās,» piebilst Radeviča.

«Tā ir pasaules prakse, kad bijušie sportisti savāc cilvēku grupas. ASV sportists, kurš ir vienkārši olimpietis, mazā pilsētā var savākt 50 cilvēku grupu. Bērni atnāk, bet viņš parāda vingrinājumus un pastāsta par savu dienas režīmu,» stāsta Radeviča. «Pati atceros, ka bērnībā, dzīvojot Krāslavā, skatījos olimpiskās spēles un šķita, ka lielie sportisti visu dara citādāk. Taču ir svarīgi bērniem parādīt, ka arī slavenie sportisti iesildoties noskrien pāris apļus, izlokas un izstaipa muskuļus. Lai bērni saprot, ka lielajā sportā nav pārcilvēki

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar Inetu Radēviču, kura pēdējos trīs gadus tika atzīta par Latvijas labāko sportisti.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu