Uz lielajiem ekrāniem: Odrija Tatū meklē iespējas atbrīvoties no sev nolemtās laulības (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

29.martā Latvijas kinoteātros iznāk drāma «Terēze» («Thérèse Desqueyroux») ar franču kinozvaigzni Odriju Tatū titullomā. Tatū ir filmējusies vairāk nekā trīsdesmit kinofilmās un TV projektos, saņēmusi divas BAFTA nominācijas un vairākas godalgas. Popularitāti visā pasaulē viņa ieguva pēc 2001.gada filmas «Amēlija», kam sekoja tādas lentes kā «Saderināšanās uz mūžu», «Eirokokteilis», «Dārgāks par zeltu», «Koko Šanele», «Da Vinči kods», «Saldie meli» un citi darbi, no kuriem vairums ir franču kinofilmas.

Filmas «Terēze» darbība risinās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. Bordo reģionā, kur laulības tiek slēgtas kaimiņu starpā, lai apvienotu īpašumus, jaunā sieviete Terēze kļūst par turīgā zemes īpašnieka Deskeirū kundzi. Terēzes radikālie uzskati nesaskan ar vietējām paražām, un viņa meklē iespējas atbrīvoties no sev nolemtās laulības, lai dzīvotu pilnasinīgu dzīvi. Kad viņas dzīve ar nemīlamo vīru pārvēršas par īstu elli, Terēze izlemj spert ārkārtējus soļus.

«Terēze» ir franču kino klasiķa režisora Kloda Millera (1942 - 2012) pēdējā filma, tā tika izrādīta pagājušā gada Kannu kinofestivālā, godinot režisoru un viņa daiļradi. Tomēr šī nav pirmā reize, kad tiek uzņemta kinofilma pēc Fransuā Moriaka romāna «Thérèse Desqueyroux» motīviem, jo 1962.gadā uz ekrāniem iznāca filma ar tādu pašu nosaukumu, kurā Terēzi spēlēja Emanuela Riva – aktrise, kura šogad tika nominēta ASV Kinoakadēmijas «Oscar» balvai par darbu Mihaela Hanekes lentē «Amour».

«Terēze» no 29.marta tiek izrādīta Rīgas kinoteātro. Informācija kinoteātru mājas lapās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu