No 1.aprīļa reģistrējies dalībai velofestivālā «Velodiena Kuldīgā» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1.aprīlī, no plkst. 10.00 sāksies reģistrācija Latvijā lielākajam nekomerciālajam velofestivālam «Velodiena Kuldīgā», kas notiks 25.maijā. Reģistrēties iespējams interneta vietnē: «velokuldiga.lv/registracija».

Reģistrēties var gan dienas, gan nakts braucienam, un līdzīgi kā pērn, pirmie 400 dalībnieki iegūs Velodienas T-kreklus ar pasākuma simboliku. Reģistrēties elektroniski var līdz 23.maijam plkst.17.00, kā arī pasākuma dienā Kuldīgas Pilsētas estrādē.

25.maijā Kuldīgā jau sesto reizi notiks Velodiena, kuras mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā.

Velofestivālu organizē Kuldīgas novada p/i «Kuldīgas tūrisma attīstības centrs» sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība. Sadarbības partneri Kuldīgas novada p/i «Kuldīgas novada sporta skola», SIA «Velokurjers», Kuldīgas novada p/a «Kuldīgas kultūras centrs», Eiropas Parlamenta informācijas birojs u.c..

Velodienai Kuldīgā izvēlēti 4 dažādu garumu maršruti Kuldīgas - Padures virzienā. Katrs pasākuma dalībnieks varēs izvēlēties kādu no piedāvātajiem 4 maršrutiem vai izmantot krustojumu (krustpunktu) velosistēmu, veidojot savu unikālo maršrutu. Maršrutu garums ieteicamām distancēm ir no 10-52 kilometriem ar pieturas punktiem Kuldīgas un tās apkārtnes gleznainākajās vietās. Junioriem un senioriem būs speciāli veidots ne tikai 10 km garš velomaršruts, bet arī pasākuma izklaides daļa.

Visi maršruti sākas un beidzas Kuldīgas Pilsētas estrādē ar reģistrāciju 25.maijā no plkst. 10.00, plkst. 11.00 notiks Velodienas atklāšana, pēc kuras tiks dots starts velobraucienam - parādei. Pasākumu vadīs LNT raidījumu vadītājs Māris Grigalis.

Pasākuma izklaides programmā, laikā no plkst.13.00 - 16.30, piedalīsies LNT šova «Zelta talanti» finālisti - ekstrēmās velo komandas «GreenTrials» braucējs Dāvis Dudelis (flatland) ar komandas biedriem, būs arī koncertprogrammas un dažādas neierastas velo aktivitātes. Pasākuma noslēgums un dalībnieku apbalvošana notiks plkst.16.30, Pilsētas estrādē. Galveno balvu brauciena dalībniekiem šogad nodrošina «veloatlaides.lv».

Kā jaunums šogad plānota akcija «Velo šķūnings «Smejritenis»», kuras ietvaros ikviens aicināts ielūkoties savos šķūnīšos, garāžās, noliktavās, «piešķūnēt» tur atrastos velosipēdus, veidojot tos smieklīgus, asprātīgus un izvietojot tos Pilsētas estrādē apskatei un vērtēšanai.

Mazajiem velobraucējiem SIA «MG Factory» šogad piedāvā iespēju piedalīties «Dip Dap» skrejriteņu sacensībās, kuras notiks Pilsētas estrādē.

Jau piekto gadu visiem interesentiem tiek piedāvāts arī atraktīvs nakts velobrauciens pa Kuldīgas apkārtni. Nakts brauciena maršruta garums būs 18 km. Reģistrācija braucienam sāksies plkst. 21.30 un starts braucienam tiks dots plkst. 22.30, Pilsētas estrādē. Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta velosipēdu sagatavošanai nakts braucienam. Pilsētas estrādē darbosies radošā darbnīca - nometne «Esi spožs un drošs», kurā visas dienas garumā līdz nakts braucienam, zinošu speciālistu vadībā, varēs aprīkot velosipēdus ar dažādiem atstarojošiem un gaismu radošiem elementiem. Ikviens nakts brauciena dalībnieks aicināts padomāt par savu vizuālo noformējumu, izvēloties spožus un atstarojošus apģērbus. Brauciens noslēgsies Pils ielā, pie Kuldīgas novada muzeja. Pēc nakts brauciena paredzēts brīvdabas kino nakts seanss, kā arī Spožā braucēja apbalvošana.

Pērn Kuldīgā velo pasākumos kopumā piedalījās vairāk nekā 2300 zaļi domājošu cilvēku, viņu vidū arī ministri, ārvalstu vēstnieki, pašvaldību vadītāji, sportisti un uzņēmēji. Šogad plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 2500 dalībnieku.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam, piedaloties braucienā, nepieciešama galvas aizsargķivere un jābūt vecāku uzraudzībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu