Ko ēst brokastīs, lai novājētu (56)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dariet kā gribat, bet ikviena diēta sākas ar brokastīm. Arī mana «bez kviešu miltu un bez saldumu diēta» nebija nekāds izņēmums, un sākās ar pirmdienas brokastīm. Uzreiz jāatzīstas, ka, ja šim notikumam būtu piegājis nopietnāk un laicīgi sagatavojies, man nebūtu jāpiedzīvo šoks, kurš gandrīz apturēja manu apņemšanos jau pirmajā rītā.

Sakarā ar to, ka par lielo, balto, saldo kafiju ar ierastajām sviestmaizītēm uz kādu laiku nācās aizmirst, tad izvēli bija jāizdara starp ceptu olu un ūdenī vārītu auzu pārslu biezputru. Tā kā abas pieejamām iespējas nebija nekādas spīdošās, izvēlējos it kā veselīgāko putru.

Nav jau tā, ka nekad nebiju ēdis auzu pārslu biezputru, bet līdz šim to vienmēr «uzlaboju» ar kādu ievārījumu vai cukuru. Tagad, jaunajos apstākļos, bija jāiztiek bez ierastajiem «uzlabojumiem».

Teikšu atklāti, perspektīva 10 dienas pēc kārtas ēst ūdenī vārītu auzu pārslu biezputru bez «uzlabojumiem» interesi par svara samazināšanu, ar katru nākošo karoti, samazināja vairāk un vairāk.

Ņemot vērā pirmās dienas pieredzi, uz nākošajām brokastīm es biju sagatavojies krietni labāk. Paklausot internetā atrastajiem ieteikumiem, par to kā uzlabot ūdenī vārītas auzu biezputras garšu, nopirku dažas piedevas. Ar rozīnēm biju pazīstams jau iepriekš, taču pārsteidza tas, ka šīs žāvētās vīnogas ir pieejamas tik daudzos dažādos veidos. Pilnīgs jaunums bija žāvētas upenes un dzērvenes.

Nedēļas laikā, kamēr izmēģināju visas iegādātās piedevas, tiku skaidrībā ar to, ka principā arī ūdenī vārītai putrai nav nekādas vainas, ja vien to «uzlabo» ar lielājām, gaišajām un nedaudz skābenajām rozīnēm.

Šobrīd, kad pēc diētas ir pagājis jau krietns laiks, joprojām, katru rītu ēdu ūdenī vārītu auzu pārslu putru ar «uzlabojumiem». Kad liekas, ka manas mīļākās rozīnes vairs nesniedz pienācīgo baudu, uz pāris dienām tās nomainu pret citām piedevām, un atkal viss ir kārtībā.

Par citām ēdienreizēm uzzināsiet nākošajā stāstā.

<span style="color:#000065;"><span style="font-family:'verdana bold', serif;"><span style="font-size:10pt;">http://www.world2sport.com</span></span></span>

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu