Policija oficiāli var sākt Vaškeviča meklēšanu (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde ir saņēmusi Rīgas apgabaltiesas lēmumu par apcietinājuma piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam un atstādinātajam Finanšu ministrijas (FM) ierēdnim Vladimiram Vaškevičam, aģentūrai LETA apstiprināja VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Lai arī Vaškeviča advokāti ir pārsūdzējuši Rīgas apgabaltiesas lēmumu Augstākajā tiesā, lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā izpildi. Augstākā tiesa pagaidām nav noteikusi sūdzības izskatīšanas datumu.

Vaškeviča advokāti jau iepriekš paziņojuši, ka klients uzturas slimnīcā Austrijā, taču Sadovskis nekomentēja, kāda būs policijas taktika, lai apsūdzēto nogādātu cietumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa 19.martā nolēma grozīt kukuļdošanas krimināllietā apsūdzētā Vaškeviča drošības līdzekli uz apcietinājumu. Pats apsūdzētais gan uz šo tiesas sēdi nebija ieradies, jo viņš ilgstoši ārstējas Austrijā.

Aģentūras LETA rīcībā nonāca neoficiāla informācija, ka tieši prokurors Arvis Miglāns, iespējams, lūdzis tiesu grozīt Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli uz apcietinājumu. Ne prokurors, ne advokāti šo informāciju nekomentē.

Pērn 7.decembrī tiesa Vaškeviča lietā, kurā viņš apsūdzēts par kukuļdošanu, noteica ekspertīzi, kas, iespējams, bija saistīta ar apsūdzētā veselības stāvokli, tāpēc lietas izskatīšanā uz ilgāku laiku tika pasludināts pārtraukums.

Kukuļdošanas lietā Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, tomēr vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Kā aģentūrai LETA skaidroja advokāte Jeļena Kvjatkovska, pirms došanās ārstēties uz Austriju Vaškevičs prasījis tiesas atļauju, kas to arī devusi.

Pagājušā gada vasarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka jaunu kriminālprocesu par iespējamu Vaškeviča kukuļdošanas lietas liecinieku ietekmēšanas plānošanu.

Neminot iesaistīto personu vārdus, KNAB pērn decembra sākumā izplatīja informāciju, ka sācis kriminālprocesu par iespējamu vardarbības piedraudējumu, lai kādā iztiesāšanā esošā krimināllietā tiktu mainītas liecības smaga nozieguma izdarīšanā apsūdzētas personas interesēs.

Iegūto pierādījumu kopums KNAB izmeklētājam dod pamatu uzskatīt, ka vardarbības draudi ir izteikti kādai personai, lai tā tālāk iespaidotu liecinieku, kuram šo draudu iespaidā un par trīs miljonu eiro atlīdzību būtu jāatsakās no iepriekš sniegtajām liecībām tiesā un to vietā jāsniedz nepatiesas liecības apsūdzētā interesēs.

Vaškevičs citā lietā apsūdzēts arī par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā. Pirmās instances tiesa viņam piesprieda divus gadus cietumā, taču bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks spriedumu pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesā.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu