Berezovskis jutās vainīgs visas Krievijas tautas priekšā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mirušais krievu miljardieris Boriss Berezovskis izjutis vainas apziņu, ka palīdzējis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tikt pie varas, bet pēc tam redzēja, par ko tas pārvērtās, atklājusi Berezovska meita.

«Es domāju, ka viņš juta vainas apziņu Putina dēļ. Palīdzēja viņam, bet pēc tam redzēja, par ko tas pārvērtās. Es domāju, ka viņš izjuta vainu visas Krievijas tautas priekšā,» intervijā britu medijiem sacīja viņa meita Elizabete Berezovska.

Viņa sacījusi: «Vieglākais ceļš manam tēvam būtu atbalstīt šo režīmu, paliekot bagātam un ietekmīgam, bet viņš to nevarēja darīt, jo uzskatīja, ka tas ir nepareizi.»

Tāpat meita atklāja, ka viņš vīlās Rietumu pozīcijā šajā jautājumā: «Viņš domāja, ka tas visiem ir vajadzīgs - parādīt Rietumiem Putina īsto seju, un Rietumi pārtrauks spiest Putina roku.»

Meita arīdzan apšauba izskanējušo, ka miljardieris dažus mēnešus pirms nāves sūtījis atvainošanās vēstuli Putinam un lūdzis atļauju atgriezties Krievijā.

«Es to lasīju avīzēs. Viņš man nekad nav teicis, ka to būtu darījis. Es domāju, ka tā būtu pēdējā lieta dzīvē, kuru viņš izdarītu. Nav pat tā, ka es šaubos... Tas ir pilnīgā pretrunā ar visu, ko viņš dzīvē darījis. Tas neatbilst patiesībai, viss, ko viņi saka, ir meli. Es nezinu, kāpēc cilvēki to uztver nopietni,» sacīja Berezovska.

Viņa apstiprināja, ka tēvs patiesi vēlējās atgriezties Krievijā. «Tikai daži cilvēki tā mīl Krieviju, kā mīlēja mans tēvs,» viņa teica.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu