Autogāzes popularitāte pieaug uzņēmumu autoparkos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rūpējoties par degvielas ekonomiju, savus spēkratus ar gāzes iekārtām Latvijā aprīko arvien vairāk privāto auto īpašnieku. Veiksmīgo praksi pārņem arī uzņēmumi.

Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība «BALTA» tikko ir noslēgusi plašu sava autoparka pārbūvi, ar jaunākās paaudzes gāzes iekārtām aprīkojot 44 uzņēmuma spēkratus.

Kopumā apdrošinātājs ar jaunākās paaudzes gāzes iekārtām aprīkojis 44 kompaktklases automašīnas. Ar gāzes iekārtām aprīkoto auto skaitā ir gan iepriekš izmantotās uzņēmuma automašīnas, gan jauni automobiļi. Pēc «BALTA» pieejamās informācijas, par labu šādam solim ir izšķīrušies arī citi nozīmīgi Latvijas uzņēmumi, kuri darbojas, piemēram, pārtikas produktu izplatīšanā un taksometru pakalpojumu nozarē.

«Pēdējā laikā privāto auto aprīkošana ar gāzes iekārtām kļūst par arvien izplatītāku praksi. Arī uzņēmuma klientu vidū kopš 2010.gada ar šīm iekārtām aprīkotu auto īpatsvars ir teju dubultojies. Lemjot par šādu soli, kā vienu no iespējām apsvērām arī elektroautomobiļu iegādi, bet diemžēl patlaban šis risinājums nav ekonomiski pamatojams,» norāda «BALTA» iepirkumu vadītājs Kārlis Liepiņš.

Saskaņā ar uzņēmuma ekspertu stāstīto investīcijas gāzes iekārtās atmaksājas pusgada līdz viena gada laikā. «Autogāzes iekārtas plānojam atpelnīt jau šogad, savukārt nākamajā gadā paredzam ietaupīt 40% no agrāk ierastajiem degvielas izdevumiem,» stāsta Liepiņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu