«Renault Clio» atzīts par 2012.gada labāko «supermini»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Radot jaunā «Clio» pēdējās paaudzes versiju, «Renault» īpašu uzmanību pievērsis, lai nodrošinātu jaunākās aktīvās un pasīvās drošības tehnoloģijas. Pagājušais gads bija jaunas ēras sākums neatkarīgajam vērtētājam «Euro NCAP», kas ieviesa jaunas drošības vērtēšanas procedūras, kas balstītas uz četriem kritērijiem.

Jaunā «Clio» uzrādītie rezultāti vērtējami kā izcili, ieskaitot 88 procentus pieaugušo drošības jomā un 89 procentus bērnu drošībā, 66 procentus gājēju drošībā un 99 procentus par vadītāja aizsardzībai nodrošinātajiem mehānismiem.

Uzrādot ievērojamus uzlabojumus, salīdzinot ar savu priekšgājēju un saņemot kopējo vērtējumu 85 procenti, kas ir labākais segmentā, jaunais «Clio» saņēmis augstāko vērtējumu bērnu un gājēju drošības jomā, kā arī tas atzīts par labāko drošības aprīkojuma ziņā. Jaunais «Renault Clio» saņēmis titulu «Euro NCAP 2012.gada labākais supermini».

Visas modeļa versijas aprīkotas ar ESC, ASR saķeres kontroles sistēmu, ABS un avārijas bremžu atbalsta sistēmu, kā arī ar elektrisku mainīga pastiprinājuma spēka stūres pastiprinātāju, kruīza kontroles sistēmu un ātruma ierobežotāju.

Runājot par pasīvo drošību, automašīnas būtisks ieguvums ir VHEL tērauds. Arī pasažieru aizsardzībai piedāvātais aprīkojuma klāsts ir ļoti plašs: augstākās efektivitātes frontālie drošības spilveni, sānu galvas/ krūškurvja drošības spilveni ar dubultajiem sānu ietekmes sensoriem, drošības jostu spriegotāji, svara ierobežotāji, bagāžas aizsardzība, «Fix4sure» sistēma, trīs punktu, četru pozīciju «Isofix» bērnu sēdekļa stiprinājums priekšējai pasažiera vietai un divām aizmugurējām sēdvietām. Papildus tam ir arī vizuāls un akustisks brīdinājuma signāls (SBR) drošības jostām visiem pasažieriem.

2001.gadā «Renault Laguna» kļuva par pirmo automašīnu vēsturē, kas ieguva «Euro NCAP» augstāko vērtējumu - piecas zvaigznes. Kopš tā laika «Renault» ir ieguldījis lielas pūles, lai uzlabotu savu automobiļu drošību, kas arī ir devis rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu