Godalgotais «Ford Fiesta» ir nonācis līdz Latvijas tirgum (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar pavasari Latvijā ir pieejams jaunais «Ford Fiesta» modelis, kuram, salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli, veiktas izmaiņas dizainā, uzlabota dzinēja veiktspēja, kā arī auto papildināts ar vairākiem jauniem drošības risinājumiem.

Jaunākās paaudzes «Ford Fiesta» ir iepriekšējā modeļa uzlabotā versija, kurai ir uzlabota dzinēju veiktspēja, īstenotas jauno tehnoloģiju sinhronizācijas iespējas ar mobilajām ierīcēm, radīts mūsdienu prasībām atbilstošs dinamisks dizains, kā arī pilnveidotas drošības sistēmas, kuras novērtējusi arī Eiropas vadošā neatkarīgā automobiļu drošības organizācija «Euro NCAP». «Ford Fiesta» ir nominēta augstākajam piecu zvaigžņu vērtējumam.

ASV autoražotājs ir aprīkojis Ford Fiesta ar «SYNC» brīvroku komunikācijas sistēmu, kas veicina drošību uz ceļiem, kā arī neļauj autovadītājam zaudēt saikni ar apkārtējo pasauli. Ar balsi kontrolējamā sistēma ļauj atskaņot mūziku, veikt un saņemt zvanus brīvroku režīmā, kā arī izvēlēties zvana adresātu tālruņa kontaktpersonu sarakstā ar vienkāršām balss komandām. Sistēma spēs arī nolasīt priekšā tālrunī saņemtos teksta ziņojumus.

Audio straumēšana ar «Bluetooth» ļauj straumēt personisko mūzikas kolekciju tieši no mobilā tālruņa vai citas ar «Bluetooth» savienojamas ierīces tieši uz automobiļa audiosistēmu. Kā arī, «SYNC» sistēma palīdz autovadītājam veikt zvanu glābšanas dienestiem vairāk nekā 30 Eiropas valstīs, sniedzot tiem informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu vietējā valodā. Tā darbojas apvienojumā ar sinhronizējamu mobilo tālruni, kad tiek aktivizēts kāds gaisa drošības spilvens vai notiek kāds cits dzīvībai bīstams satiksmes negadījums.

Trīskārtējais «Starptautiskā gada dzinēja 2012» uzvarētājs - jaunais viena litra «EcoBoost» dzinējs ir pieejams jaudīgajās 100 zirgspēku un 120 zirgspēku versijās. Tā pārspēku veido virzuļu gredzenu smalkais pārklājums, kas samazina berzi. Savukārt dzinēja efektivitāte ir uzlabota pateicoties turbokompresoram, jaunai tiešās degvielas iesmidzināšanas sistēmai un maināmam vārstu pacēlumam. Rezultāts ir ievērojami uzlabota auto dzinēja veiktspēja.

Gan 1,25 litru benzīna, gan 1,0 litru «EcoBoost» dzinēja versijas pieejamas ar piecpakāpju manuālo ātrumkārbu, lai varētu pielāgoties jebkuram braukšanas stilam un dzinēja versijai.

Atsaucoties uz pircēju interesi, «Inchcape Motors Latvia» piedāvā iespēju iegādāties jauno «Ford Fiesta» arī ar auto gāzes dzinēju. Automobiļiem ar ar auto gāzi kaitīgo CO2 izmešu daudzums samazinās par aptuveni 25%.

Iegādājoties ar auto gāzi aprīkotu auto, automašīnas uzturēšanas izmaksas ir ievērojami zemākas par ar tradicionālo degvielu dzinējiem aprīkotām automašīnām, turklāt, gāzes patēriņš ir tikai par 10% lielāks kā benzīnam, bet automašīnas jaudas izmaiņas ir minimālas - tikai par četriem zirgspēkiem mazāka jauda kā ar benzīna dzinēju.

Standarta komplektācijas sākumcena ir 8 245 lati, taču par godu šogad svinamai Henrija Forda jubilejai, sākumcena ir pazemināta līdz 7055 latiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu