Ārents: Tuvāko gadu laikā Sergeja Bubkas rekordi netiks pārspēti (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas labākais kārtslēcējs, Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Mareks Ārents intervijā portālam «Apollo» norādīja, ka vismaz tuvāko piecu gadu laikā leģendārā ukraiņu kārtslēcēja Sergeja Bubkas rekordi netiks pārspēti.

Pagājušā gadsimta 80-jos un 90-jos gados Bubka 17 reizes laboja pasaules rekordu, kurš jau gandrīz 20 gadus palicis nepārspēts (6,14 metri, bet telpās - 6,15), taču kopš tā laika tuvāk pa deviņiem centimetriem šim sasniegumam neviens nav ticis.

«Sergeju Bubku varētu uzskatīt par kārtslēkšanas guru,» saka Mareks. «Daži gan uzskata, ka viņš nav pārlecis šos augstumus, piesaucot to, ka agrāk bijusi nedaudz citādāka mērīšanas sistēma un rezultāts atšķīries par kādiem desmit centimetriem. Taču es tā nedomāju.»

«Uzskatu, ja viņš turpinātu lēkt, tad varētu sasniegt pat 6,30 metru augstumu. Kāpēc? Perfekta tehnika viņam nebija, taču bija nenormāls ātrums. To var pateikt pat pēc video noskatīšanās,» piebilst 26 gadus vecais Ārents, kura personīgais rekords ir 5,60 metri, bet Aleksandram Obižajevam piederošais Latvijas rekords ir 5,80 metri.

«Grūti pateikt, kādēļ tik ilgi nevienam nav izdevies pietuvoties viņa rekordiem. Pieņemu, ka arī Useina Bolta rekordus vēl ilgi neizdosies pārspēt. Tā notiek - sportā veidā kāda zvaigzne iemirdzas, bet tad seko klusums. Tuvāko piecu gadu laikā Bubkas rekordi netiks pārspēti. No pašreizējiem kārtslēcējiem nevienam tas nebūs pa spēkam. Varbūt izdosies pietuvoties līdz 6,10 metriem, taču ne vairāk, jo jau tagad maksimālajos augstumos notiek cīņa ar milimetriem,» skaidro Mareks.

«Mans mērķis šosezon ir lēkt 5,75 līdz 5,80 metru robežās,» atzīst latviešu kārtslēcējs, kura rezultāti līdz šim uzlabojušies ar katru sezonu.

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar Latvijas labāko kārtslēcēju Mareku Ārentu.

Sergeja Bubkas uzstādītie pasaules rekordi kārtslēkšanā telpās un ārā:

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu