Konstatē 87% zirga gaļas «Kuršu zemes» izejvielu piegādātāja produkcijā (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Liellopu gaļas atgriezumos, kurus Latvijas uzņēmums SIA «Kuršu zeme» iegādājās no Polijas uzņēmuma FHU «Mipol» Sp.j.» un izmantoja gaļas konservu ražošanā, ir konstatēti 87% zirgu gaļas, liecina Lielbritānijas laboratorijā «Genon» veikto laboratorisko izmeklējumu rezultāti, portālu «Apollo» informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

PVD liellopu gaļas atgriezumu paraugu laboratoriskai izmeklēšanai nosūtīja pēc tam, kad veicot izejvielu izsekojamības pārbaudi uzņēmumā «Kuršu zeme», netika gūti dokumentāli pierādījumi tam, ka uzņēmums būtu iegādājies un konservu ražošanā izmantojis zirgu gaļu. Tomēr, tā kā laboratoriski uzņēmuma ražotajā produkcijā tika konstatēta zirgu gaļas klātbūtne, PVD nolēma pārbaudīt no Polijas uzņēmuma iegādātās izejvielas sastāvu.

Par Polijas izcelsmes liellopu gaļas atgriezumiem, kuru sastāvā konstatēti 87 % zirgu gaļas, PVD informēs Polijas pārtikas uzraudzības dienestu un Eiropas Komisiju, jo visticamāk Polijas uzņēmums šādu «viltotu» liellopu gaļas izejvielu ir piegādājis uzņēmumiem arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Kā ziņots iepriekš, zirgu gaļa virs 1% laboratoriski konstatēta arī Lietuvas uzņēmuma «Grimeda» ražotās auksti kūpinātās desas «Exclusive» sastāvā (9%), Igaunijas uzņēmuma «AS Nõo Lihatööstus» (preču zīme Latvijā – «Noo Cepeškungs») ražotās pilndūmu desas «Parmezāna» sastāvā (10%), Latvijas uzņēmuma «Kuršu zeme» ražotā konserva «Sautēta liellopu gaļa» sastāvā (15,6%), kā arī uzņēmuma «Forevers» ražoto kupātu, gaļas maizes un tējas desas sastāvā (attiecīgi – 4%, 14% un 3,2%).

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu