Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Timbale a la Macedoine (10)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Izdevniecība «Zvaigzne ABC» izdevusi leģendāro Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes)  pavārniecības mākslas grāmatu. Šī grāmata bija ļoti populāra Latvijas laikā. Tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.

1/2 mārciņas (1 mārciņa=400g) rīsa nobrucina un izsautē mīkstu ar korteli (1 kortelis=0,3l) piena un pusstandziņas vaniljes.

Kad tas izdzisis, tad piemaisa klāt 1/2 mārciņas cukura un pusstopu (1 stops=1,23l) krējumu šķūmes.

Tad ņem korteli ķiršu vai zemeņu, vai arī kādu citu augļu ievārījumu un liek formā pa kārtām ar rīsu, gar formas malām liek mājas biskvīta vai mandeļu kūciņas. Noliek uz ledus.

Kad to dod uz galda, tad pārlej vēl ar aprikozu vai ananasu, vai zemeņu sīrupu.

Komentāri (10)
Nepalaid garām
Uz augšu