Radinieki stāsta par pagrieziena punktu Carnajevu ģimenē, kas noveda pie traģēdijas (128)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Bostonas maratona traģēdijas nebūtu bijis, ja vien Tamerlana un Džohara Carnajevu vecāki, īpaši viņu autoritatīvā māte nebūtu mudinājusi abus puišus pievērsties radikālajam islāmam.

Teroristu radinieki intervijā «MailOnline» atklājuši, ka abi vīrieši savu māti Zubeidatu uzskatījuši par «eņģeli». Pretēji citām musulmaņu ģimenēm, kur noteicošā loma ir tēvam, Carnajevu ģimenē galvenā bijusi tieši māte, kurai pakļāvies arī tēvs.

Kāds radinieks pastāstījis, ka māte reiz noorganizējusi reliģiskas ceremonijas vecākajam brālim Tamerlanam. Uzaicinātais radikālā islāma garīdznieks apgalvojis, ka var sarunāties ar dēmoniem un veikt eksorcisma ceremonijas. Tamerlans esot bijis pilnībā pārņemts ar viņa personību.

Kaut arī citi ģimenes locekļi «eksorcistu» nav uztvēruši nopietni, māte uzskatījusi, ka viņš dēlam māca «gudras lietas». Pēc tikšanās ar šo «garīdznieku» Tamerlans esot pilnībā mainījis savus reliģiskos uzskatus un ietekmējis arī jaunāko brāli Džoharu.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Džohars Carnajevs apsūdzēts par divu sprādzienu sarīkošanu 15.aprīlī Bostonas maratona laikā. Sprādzieni izdzēsa trīs cilvēku dzīvības, bet vēl 180 cilvēki tika ievainoti.

Džohars Carnajevs šobrīd atrodas Bostonas medicīnas centrā «Beth Israel Deaconess». Viņa stāvoklis ir nopietns, bet stabils.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā.

Komentāri (128)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu