Parādās jaunas ziņas par Tamerlana Carnajeva savādo uzvedību (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aizdomās turamie Bostonas spridzinātāji - brāļi Carnajevi -, nav tikuši īpaši bieži manīti vietējā mošejā, taču vecākais brālis Tamerlans Carnajevs vairākkārt traucējis dievkalpojuma norisi, otrdien pavēstīja Bostonas Islāma sabiedrības pārstāvji.

Jaunākais brālis - 19 gadus vecais Džohars Carnajevs, kuram uzrādītas apsūdzības par teroraktu sarīkošanu un kurš šobrīd ārstējas slimnīcā - Kembridžas mošejā netika bieži manīts. Savukārt 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs, kurš pagājušajā nedēļā tika nogalināts policijas operācijas gaitā, laiku pa laikam ieradies uz piektdienas lūgšanām un nereti mošejā bijis klāt arī ikdienas lūgšanu laikā.

Taču pēdējo mēnešu laikā viņš divkārt traucējis dievkalpojuma norisi.

Pagājušā gada 16.novembrī Tamerlans izteicis iebildumus, kad garīdznieks norādījis, ka musulmaņi var atzīmēt tradicionālos ASV svētkus, piemēram, Pateicības dienu un 4.jūliju. Tamerlans uzstājis, ka islāms to nepieļauj.

Savukārt 18.janvārī Tamerlanu sadusmojusi sprediķa laikā izteiktā atzinība afroamerikāņu cilvēktiesību aktīvistam Martinam Luteram Kingam.

Tamerlans «piecēlās, sāka kliegt un nosauca viņu par neticīgo, sacīja, ka viņš indējot cilvēku prātus, un sāka saukt viņu par liekuli,» teikts izplatītajā paziņojumā. Citi draudzes locekļi aizrādījuši Carnajevam un lūguši viņu atstāt mošeju, ko Tamerlans arī izdarījis.

Pēc notikušā mošejas vadība Tamerlanam norādījusi, ka sprediķu pārtraukšana nav pieņemama, un aicinājusi viņu tā vairs nedarīt vai arī turpmāk neapmeklēt mošeju.

Tamerlans Carnajevs mošejā gan atgriezies, taču turpmāk uzvedies klusi.

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu