«Daimler» peļņa nokrītas par 60% (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves uzņēmums «Daimler» šā gada pirmo ceturksni noslēdzis ar 536 miljonu eiro (376,7 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 60% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien izplatītajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar apjomīgām investīcijām un vājajiem tirgus apstākļiem. Uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā ceturksnī sarucis par 3% - līdz 26,1 miljardam eiro (18,3 miljardiem latu). «Daimler» pirmajā ceturksnī pasaulē pārdevis 501 600 automašīnas, salīdzinot ar 502 086 vienībām pirms gada.

«Šā gada pirmajos trīs mēnešos liela daļa tirgu ekonomikas iemeslu dēļ piedzīvoja vājāku attīstību, nekā prognozēts, jo sevišķi Rietumeiropā,» vēsta kompānija. «Daimler» trešdien arī samazināja pamatdarbības peļņas prognozi šim gadam, lēšot, ka tā būs mazāka par pērn reģistrēto līmeni.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu