RD sasaukta ārkārtas sēde saistībā ar Rīgas brīvostu (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien sasaukta Rīgas domes (RD) ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par Rīgas brīvostas valdes locekļu atbrīvošanu no amata, portāls «Apollo» uzzināja domē.

Partijas «Vienotība» RD frakcijas deputāti iepriekš savākuši parakstus par ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai lemtu par četru domes valdes locekļu atsaukšanu no Rīgas brīvostas valdes, ņemot vērā viņu neprofesionalitāti un bezdarbību.

Ārkārtas sēde plānota plkst.20.30.

Kā uzsver «Vienotība», līdz šim brīdim no pašvaldības pārstāvjiem ostas valdē – Nila Ušakova (SC), Andra Amerika (GKR), Mihaila Kameņecka (SC) un Vadima Jerošenko (SC) - nav sekojusi rīcība, kas paskaidrotu un attaisnotu viņu lēmumu balsot pret Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atstādināšanu no amata pēc Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētajām nelikumībām ostā vairāk kā 41 miljonu latu apmērā.

«Ar šo balsojumu Rīgas domes pārstāvji Rīgas brīvostas valdē ļoti skaidri pateica, ka nekādā veidā nepārstāv pašvaldības intereses ostā, neveicina tajā labu pārvaldību un necenšas novērst miljonu nelietderīgu tērēšanu. VIENOTĪBAI nav pieņemams, ka Andris Ameriks un Nils Ušakovs vieglprātīgi izturas pret revīzijas ziņojumu, tādā veidā pieverot acis uz Loginova ilgstoši pieļautajiem pārkāpumiem. Nedrīkst pieļaut, ka atsevišķu politiķu personīgo interešu dēļ VK ziņojums paliek atvilknē un pārklājas ar putekļiem. Rīgas domes pārstāvji ostā ar savu slikto darbu ir zaudējuši valsts un sabiedrības uzticību, līdz ar to jālemj par viņu atbilstību veikt uzticētos pienākumus,» informē RD deputāts Juris Viņķelis.

«Vienotība» uzskata, ka VK revīzijā konstatētās nelikumības bija pietiekams iemesls, lai Logonivs zaudētu amatu.

Arī Valsts policijas uzsāktais kriminālprocess par iespējamām nelikumībām Rīgas brīvostā ir signāls, ka pārkāpumi ir nopietni un par tiem ir nekavējoties jāatbild.

Iepriekš pēc Rīgas brīvostas valdes locekļa Ērika Škapara (V) iniciatīvas sasauktajā valdes sēdē visi valsts pārstāvji ostas valdē nobalsoja, ka Loginovam savs amats jāatstāj.

Iesniegumu parakstījuši arī biedrības «Demokrātiskie patrioti» frakcijas deputāti.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu