Maizītis: Es neesmu ASV aģents (128)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunievēlētais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) šefs Jānis Maizītis intervijā žurnālam «Ir» visnotaļ izvairīgi atbildējis uz jautājumiem, vairākkārt atsakoties komentēt politiskos procesus Latvijā, taču viņš pilnībā noraida baumas, ka būtu ASV aģents Latvijā.

Žurnāls Maizītim atgādina, ka daži politiskie spēki viņu uzskata par aģentu, kas ASV vēstniecībai savulaik ziņojis par notikumiem Latvijā, tomēr bijušais ģenerālprokurors to kategoriski noliedz.

«Es neesmu ASV aģents. Vēl strādādams izmeklēšanā, iestājos Tautas frontē ar vienu mērķi - lai atbalstītu Latvijas brīvības ideju. Tādas izmeklēšanas iestādes Latvijā bija divas - Cēsīs un Kuldīgā, kur toreizējie miliči bija Tautas frontē,» sacīja viņš.

Maizītis norāda, ka pagaidām nav gatavs analizēt politiskos procesus valstī, bet runājot par sabiedrības informēšanu saistībā ar drošības situāciju Latvijā, viņš norāda, ka valstī nesabruks demokrātijas pamati, ja kāds specdienesta vadītājs par maz būs atklāts publiski. «[..]Tieši otrādi - kā nodokļu maksātājs vēlos, lai mana valsts ir drošībā. Vienīgais, kas man nepieciešams, ir pārliecība, ka tiek izdarīts iespējami daudz un godprātīgi.»

Kā atzīst Maizītis – laiks rādīs, vai viņš, strādājot SAB, komentēs arī politiķu veikumu. «Šo mūsu sarunu arī kāds droši vien lasīs, analizēs, mēģinās saprast domu gājienu. Tā ka - spīdziniet, nekas nesanāks!»

Komentāri (128)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu