Šausmu epicentrā: kā izglāba Bostonas traģēdijas upura sešgadīgo māsu (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

ASV mediju uzmanību izpelnījies kāds ugunsdzēsējs Mets Patersons, kurš Bostonas traģēdijas laikā izglāba sešgadīgu meitenīti, kas vēlāk izrādījās sprādzienos bojāgājušā astoņgadīgā Martina Ričarda māsa.

Patersons liktenīgajā dienā kopā ar draudzeni pusdienoja restorānā, kas atradās pretī Bostonas maratona finiša līnijai. Kad atskanēja sprādzieni, viņš izskrēja uz ielas, kur valdīja šausmas, apjukums un haoss - ievainotie sauca pēc palīdzības, cilvēki bija apjukuši un bezpalīdzīgi. Patersons pamanīja ievainotu meitenīti, kas, mirkstot asinīs, sēdēja ielas vidū.

Vēlāk noskaidrojās, ka tā bija sprādzienos bojāgājušā astoņgadīgā Martina māsa - sešgadīgā Džeina Ričarda. Ugunsdzēsējs atceras, ka Martina līķis gulējis viņai blakus.

«Viņa vienkārši sēdēja ielas vidū. It kā nekas nebūtu noticis, iegrimusi savā pasaulē, taču es pamanīju, ka viņa ir ievainota, un viņai vajadzīga palīdzība,» atceras Patersons.

Ugunsdzēsējs pieskrējis pie kāda cilvēka un palūdzis viņam siksnu, ar kuras palīdzību tika apturēta asiņošana, pēc tam vīrietis metās meklēt mediķu palīdzību.

Džeinai tika amputēta kāja un šobrīd viņas stāvoklis joprojām ir kritisks, taču ārsti apgalvo, ka viņa dzīvos.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu