Viņķele bažījas, ka LM, iespējams, nelikumīgi atlaiž darbiniekus (129)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai garantētu AS «Liepājas Metalurgs» (LM) darbinieku tiesību ievērošanu no uzņēmuma vadības puses, labklājības ministre Ilze Viņķele (V) Valsts darba inspekcijai (VDI) lūgusi pastiprinātu uzņēmuma uzraudzību, kā arī pēc iespējas plašāku komunikāciju ar darbiniekiem un darbinieku arodbiedrību.

Ministres pārstāve Marta Krivade portālam «Apollo» pavēstīja, ka VDI jau pēc pirmajām ziņām par darbinieku aiziešanu no uzņēmuma uz savstarpējas vienošanās pamata, devās uz uzņēmumu, lai pārbaudītu šīs vienošanās.

Izvērtējot dokumentāciju, VDI konstatēja, ka uzņēmuma vadība, iespējams, pārkāpusi likumu, slēdzot vienošanos ar darbiniekiem, un acīmredzot darbinieki nav informēti par savām darba tiesībām.

Labklājības ministre nekavējoties lūgusi pastiprinātu VDI tiešu klātbūtni un komunikāciju ar darbiniekiem, jo šobrīd ministrijā nav arī pārliecības par darbinieku arodbiedrības rīcībspēju krīzes situācijā.

«Diemžēl man nav pārliecības, ka uzņēmuma vadība dara visu iespējamo, lai neciestu darbinieki un tiktu aizsargātas viņu tiesības,» skaidro ministre.

Kā ziņots, pirmdien tikties ar LM darbiniekiem dosies VDI vadītājs Renārs Lūsis.

Komentāri (129)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu