KNAB nekonstatē nelikumības Jaunzemes-Grendes komandējumā uz Austrāliju (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis nelikumības par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) pretrunīgi vērtēto komandējumu uz Austrāliju.

KNAB pārstāve Inta Saboha aģentūrai LETA pavēstīja, ka birojs savas kompetences ietvaros izvērtēja saņemto iesniegumu par ministres komandējuma izdevumiem - aviobiļešu iegādi -, taču netika konstatēti fakti, kas liecinātu, ka viņa pārkāpusi ierobežojumus valsts amatpersonām.

Jau ziņots, ka KNAB janvārī sāka pārbaudi par ministres braucienu uz Austrāliju. Saistībā ar neoficiālo informāciju par veidu, kādā lidojumam uz Austrāliju un atpakaļ varētu būt iegādātas aviobiļetes kultūras ministrei un viņas dzīvesbiedram, portāls «Pietiek.com» vērsās ar iesniegumu Valsts policijā, kura iesniegumu pārsūtīja KNAB.

Kultūras ministres komandējums uz Austrāliju gada izskaņā publiskajā telpā radīja daudzus pārmetumus par viesnīcu izvēli, lidmašīnas biļešu iegādi un dzīvesbiedra lomu vizītes laikā, taču Kultūras ministrija šādus pārmetumus uzskatīja par nepamatotiem.

Ministre ir apgalvojusi, ka viņas dzīvesbiedrs Austrālijā bija kā privātpersona un par aviobiļeti viņš samaksājis pats. Abi lidojuši ekonomiskajā klasē, arī viesnīca izvēlēta lētākā no piedāvātajām.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu