Carnajevu tēvs norāda uz specdienestu «muļķīgu» kļūdu (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džohara un Tamerlana tēvs Anzors Carnajevs noraida jebkādu informāciju, ka viņa sieva Zubeidata būtu ar saviem bērniem runājusi par džihādu.

Intervijā telekanālam «Russia Today» Anzors norādīja, ka, visticamāk, ASV specdienesti sajaukuši vārdus Džohars un džihāds, kas radikālajā islāmā nozīmē cīņu pret neticīgajiem.

«Džohars – tas ir ass vārds. Kad cilvēkiem saka «Džohars», tie dzird «džihāds». Mēs jau vairs nebrīnīsimies, ja pateiks, ka mēs esam novietojuši atombumbu. Kāds džihāds? Kas tās par muļķībām,» sacīja Anzors Carnajevs.

Anzors arī atklājis, ka bija plānojis doties uz ASV, lai «cīnītos par taisnību». Viņš gribējis apmeklēt Džoharu un apglabāt Tamerlanu. Tomēr tagad viņš atklājis, ka ir nopietni slims, tāpēc uz Ameriku nebrauks.

«Apollo» jau ziņoja, ka ASV specdienesti no Krievijas kolēģiem ieguvuši telefonsarunas ierakstu, kurā dzirdama Bostonas sprādzienu rīkotāju mātes Zubeidatas Carnajevas saruna ar vienu no dēliem. Runāts esot par radikālo islāmu.

Saruna notikusi jau pirms diviem gadiem – 2011.gadā. Jau toreiz Krievijas dienesti uzskatīja par nepieciešamu noklausīties sievietes telefonsarunas. Nav gan zināms, ar kuru no dēliem teroristiem sieviete runājusi, taču saruna bijusi arī par džihādu.

Tāpat Maskavai esot kādas telefonsarunas ieraksts, kurā Zubeidata sarunājas ar kādu cilvēku, kuru uzraudzīja Federālās izmeklēšanas birojs. Netiek gan ziņots, kas sarunā apspriests.

Šis telefonsarunas ieraksts ir kā pierādījums tam, ka Krievija jau pirms diviem gadiem brīdinājusi Centrālās izmeklēšanas pārvaldi par sievietes un viņas ģimenes locekļu iespējamo saistību ar teroristiem.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu