Ar ledus spridzināšanā izmantoto sprāgstvielu daudzumu varētu uzspridzināt 10 Gaiziņkalna skatu torņus (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Šogad pavasara ledus spridzināšanā Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona speciālisti izmantojuši 1640 kilogramus sprāgstvielu. Ar šādu daudzumu pietiktu, lai uzspridzinātu desmit Gaiziņkalna skatu torņus.

Bataljona speciālistiem ledus spridzināšanas sezona jau ir beigusies. Kā aģentūrai LETA pastāstīja 3.Zemessardzes novada štāba pārstāve Zanda Tamuļone, kopumā pavasara ledus spridzināšanā bataljons izmantoja 1640 kilogramus sprāgstvielas. Piemēram, lai pērn 14.decembrī uzspridzinātu Gaiziņkalna skatu torni, vajadzēja 157 kilogramus sprāgstvielas. Tātad ar 1640 kilogramiem varētu uzspridzināt desmit Gaiziņkalna skatu tornim līdzīgas būves.

Speciālisti konstatējuši, ka ledus biezums Ogres upē bija 80 centimetri, krāvums divi metri, bet Krāslavā Daugavā bija 70 centimetrus biezs ledus.

Tamuļone arī pastāstīja, ka plūdu seku likvidēšanas darbos piedalījās 34 zemessargi un 86 profesionālā dienesta karavīri no 54.Inženiertehniskā bataljona.

Jau ziņots, ka šogad aprīlī karavīri un zemessargi spridzināja ledu Ogres upē Ogres pilsētā un Daugavā Krāslavas novadā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu