Lai gan plūdi mazinās, Daugavas HES joprojām ir atvērti aizvari (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Lai gan nedēļas nogalē ūdens līmenis visās Latvijas upēs arvien samazinājās, Daugavā joprojām saglabājas liels ūdens pieplūdums. Tādēļ uz Daugavas esošajām hidroelektrostacijām (HES) joprojām ir atvērti aizvari.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja AS «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere, Pļaviņu HES ir atvērti trīs aizvari savukārt pārējās hidroelektrostacijās, aizvaru atvēršana tiek regulēta atkarībā no ūdens pieplūduma.

LETA jau ziņoja, ka Daugavā ūdens līmenis pazeminās, un arī situācijas Baltkrievijā analīze liek domāt, ka Daugavpils pašvaldībai ārkārtas stāvoklis vairs nebūs nepieciešams.

Kā novēroja aģentūra LETA, vakar Daugavpilī, Lielajā ielā pie dzelzceļa, Daugavas ūdens skalojās tikai nedaudz zem ielas līmeņa. Ūdens bija vērojams Daugavpils cietuma teritorijā, ka arī applūdušas tuvumā esošās pļavas. Daudzviet joprojām no ārpasaules šķirtas mājas Daugavpils novadā, Ilūkstes novadā, Dvietē un citviet.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu