Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Ja koalīcijas partneri atbalstīs Vjačeslava Dombrovska (RP) kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam, Saeima par viņa apstiprināšanu šajā amatā varētu lemt jau šo ceturtdien, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš norādīja, ka pašreizējā ministra Roberta Ķīļa veselības stāvoklis acīmredzami neļauj turpināt pildīt ministra pienākumus, līdz ar to Reformu partija (RP) pieņēmusi lēmumu par Ķīļa demisiju un izvirzījusi Vjačeslavu Dombrovski kā kandidātu šim amatam.

Šis jautājums koalīcijā tika pārrunāts un «kopumā noskaņojums pietiekami pozitīvs un pietiekami konstruktīvs», skaidroja premjers, paužot viedokli, ka varēs «virzīties uz priekšu ar šo kandidātu», tomēr rītdien viņam paredzēta tikšanās ar visām koalīcijas frakcijām. Tad arī tiks pieņemts gala lēmums par šī jautājuma tālāko virzību, sacīja valdības vadītājs. Ja no visām frakcijām un neatkarīgo deputātu grupas būs atbalsts, šis jautājums varētu tikt lemts Saeimas ceturtdienas plenārsēdē, piebilda Ministru prezidents.

Vjačeslavs Dombrovskis savukārt uzsvēra, ka Ķīlis varētu iesniegt demisijas rakstu tad, kad koalīcijas partneri apstiprinās, ka Izglītības un zinātnes ministrija paliks RP pārraudzībā.

Taujāts, kāpēc viņš piekrita kandidēt uz šo amatu, Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka tā bija smaga izšķiršanās, ņemot vērā viņa pienākumus RP frakcijā, Saeimas Tautsaimniecības komisijā un ambīcijas kļūt par partijas vadītāju. Tomēr reformas izglītības jomā ir viena no galvenajām partijas priekšvēlēšanu programmas sastāvdaļām, līdz ar to ir ļoti svarīgi nodrošināt pēctecību šajā jomā.

Vjačeslavs Dombrovskis akcentēja, ka viņa galvenie izaicinājumi ministra amatā varētu būt nepieciešamība turpināt un pabeigt iesāktās reformas, vienlaikus nodrošinot sociālo partneru pretimnākšanu un atbalstu reformām izglītības nozarē.

Ja Vjačeslavs Dombrovskis kļūs par ministru un noliks deputāta mandātu uz šo pienākumu pildīšanas laiku, viņa vietā Saeimā darbosies pašreizējais Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP). Savukārt par RP frakcijas vadītāju, visticamāk, kļūs pašreizējais frakcijas vadītāja vietnieks Edmunds Demiters. Bet frakcijā vēl notiks diskusijas par šo jautājumu.

Arī par Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadību frakcija vēl diskutēs.

Kā ziņots, veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu