Ķīlis pastāsta, ko plāno darīt pēc ministra amata atstāšanas (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Demisionēt nolēmušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pēc amata atstāšanas plāno nodarboties ar to, ko vislabāk protot - analīzi un stratēģiskajiem risinājumiem, savā tviterkontā vēsta Ķīlis.

«Es nekur nepazūdu un beidzot varēšu darīt, ko labi māku - analīze un stratēģiski risinājumi. Arī idiotus tagad tiešajā ēterā tā varēšu saukt,» raksta Ķīlis.

Šorīt intervijā Latvijas Radio Ķīlis atzina, ka demisiju esot atlicis nepiedodami ilgi un veselības problēmu dēļ to vajadzējis darīt jau pirms četriem mēnešiem.

Runājot par tālākajām iecerēm, ministrs norādīja, ka ir lietas, ko viņš ļoti labi darot - stratēģija un analītiskie risinājumi, un kuru viņam pietrūcis, darbojoties ministra amatā. Viņš arī tālāk plānojot pievērsties izglītības sfērai, piedāvājot dažādus risinājumus, piemēram, domnīcas veidā.

Jau ziņots, ka veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Ķīlis pirmdien pauda gatavību demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība.

«Kopš stāšanās amatā esmu pabijis slimnīcā četras reizes, divās no tām būdams tuvu infarktam. Darbs izglītības ministra amatā ir bijis milzu slodze, fizisks un emocionāls ieguldījums. Patlaban man būtu sarežģīti nodrošināt darbu uz 200% slodzi, kā tas būtu nepieciešams šajā nozare. Tomēr vēlos būt pārliecināts, ka ministrijā darbs turpināsies iesāktajā virzienā un valstij nepieciešamās reformas nepaliks novārtā. Brīdī, kad būšu par to drošs, esmu gatavs šo amatu nodot tālāk,» akcentē Ķīlis.

Reformu partija RP) kā izglītības ministra amata kandidātu nolēmusi virzīt RP Saeimas frakcijas vadītāju, Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju Vjačeslavu Dombrovski.

Ar Dombrovski šodien tiksies koalīcijas frakcijas un arī pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka pašreizējā ministra Ķīļa veselības stāvoklis acīmredzami neļauj turpināt pildīt ministra pienākumus, līdz ar to RP pieņēmusi lēmumu par Ķīļa demisiju un izvirzījusi Vjačeslavu Dombrovski kā kandidātu šim amatam.

Šis jautājums koalīcijā tika pārrunāts, «kopumā noskaņojums ir pietiekami pozitīvs un pietiekami konstruktīvs», skaidroja premjers, paužot viedokli, ka varēs «virzīties uz priekšu ar šo kandidātu», tomēr otrdien viņam paredzēta tikšanās ar visām koalīcijas frakcijām. Tad arī tiks pieņemts gala lēmums par šī jautājuma tālāko virzību, sacīja valdības vadītājs. Ja no visām frakcijām un neatkarīgo deputātu grupas būs atbalsts, par šo jautājumu varētu tikt lemts Saeimas ceturtdienas plenārsēdē, piebilda Ministru prezidents.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) gan līdz šim vēl nav paudusi skaidru nostāju jautājumā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra nomaiņu, norādot, ka lēmumu pieņems pēc rītdienas frakcijas sēdes.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes bija izvairīgs, atbildot uz jautājumiem, vai VL-TB/LNNK varētu pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu. Taujāts, vai VL-TB/LNNK varētu pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu, Bērziņš vairākkārt atkārtoja, ka frakcijas sēdē nacionālā apvienība uzklausīs Dombrovski un pieņems lēmumu.

Arī pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins žurnālistiem sacīja, ka neatkarīgie deputāti tiksies ar Vjačeslavu Dombrovski un grib uzklausīt viņa redzējumu par risinājumiem nozarē. Olšteins arī piebilda, ka patlaban neredz būtisku problēmu, lai atbalstītu Dombrovska kandidatūru šim amatam.

Paredzēts, ka Ķīlis iesniegs demisijas rakstu tad, kad koalīcijas partneri apstiprinās, ka Izglītības un zinātnes ministrija paliks RP pārraudzībā.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu