NA atbalsta Vjačeslava Dombrovska kandidatūru ministra amatam (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstīs Vjačeslava Dombrovska (RP) kandidatūru izglītības un zinātnes ministra amatam, šodien pēc frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Visi klātesošie deputāti bija vienisprātis, ka Reformu partija (RP) uzņēmusies atbildību par nozari un no atbildības neatsakās, līdz ar to ir tikai divas iespējamas alternatīvas - šajā amatā turpina strādāt Ķīlis vai uzticēties RP izvēlei, viņš norādīja.

Dzintars uzsvēra, ka nacionālā apvienība ir gatava dot iespēju Dombrovskim, jo, salīdzinot divas alternatīvas, nekas neesot liecinājis, ka situācija varētu būt sliktāka nekā pašreizējā ministra laikā. VL-TB/LNNK līderis optimistiskāk raugoties uz situāciju pēc ministra nomaiņas, jo no Dombrovska nacionālā apvienība saklausījusi gatavību diskutēt par kopīgām pozīcijām un sadarbību noteiktos jautājumos.

Dzintars akcentēja, ka arī prioritātes, kuras Dombrovskis ir gatavs uzņemties, ir tuvas nacionālajai apvienībai, piemēram, profesionālās izglītības sasaiste ar uzņēmējdarbību. Tāpat VL-TB/LNNK saklausīja no Dombrovska skaidru solījumu jautājumos, kuri saistīti ar valodas politiku augstākajā izglītībā, proti, solījumu nevirzīt projektus un ieceres bez koalīcijas partneru atbalsta.

Arī Dombrovskis pauda viedokli, ka ar VL-TB/LNNK deputātiem viņam bija «ļoti konstruktīvā diskusija», kas notika «labvēlīgā gaisotnē». Viņš esot informējis nacionālās apvienības pārstāvjus, ka viņa mērķis ir turpināt Roberta Ķīļa reformas. Vienlaikus Dombrovskis uzsvēra, ka ir «citu metožu cilvēks», kas orientēts uz sadarbību un konstruktīvu dialogu.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis jau šodien iesniedzis demisijas rakstu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), aģentūrai LETA apliecināja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Premjers ir saņēmis un saskaņojis demisijas rakstu.

Tāpat saņemts Reformu partijas pārstāvja Vjačeslava Dombrovska iesniegums, kurā viņš apliecina gatavību kandidēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu.

Kā ziņots, iepriekš nacionālā apvienība nepauda skaidru nostāju jautājumā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra nomaiņu, norādot, ka lēmumu pieņems pēc frakcijas sēdes.

Iepriekš nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks aģentūrai LETA sacīja, ka VL-TB/LNNK būtu gatava pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu Roberta Ķīļa atkāpšanās gadījumā.

Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā, ja koalīcijas partneri atbalstīs viņa kandidatūru, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Kā ziņots, veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis paziņoja, ka ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu