Atklātas saistībā ar Bostonas sprādzieniem aizturēto identitātes (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trīs personas, kas trešdien aizturētas saistībā ar Bostonas maratona laikā notikušajiem sprādzieniem, ir aizdomās par sprādzieniem turētā Džohara Carnajeva kursabiedri Masačūsetsas-Dartmutas augstskolā, vēsta aģentūra «Reuters».

Aizturētie ir 19 gadus vecie Kazahstānas pilsoņi Azamats Tadžajakovs, Diass Kadirbajevs un ASV pilsonis Robels Filiposs.

Viņi arestēti par nepatiesu ziņu sniegšanu izmeklētājiem un sazvērestību ar nolūku traucēt lietas izmeklēšanu.

Izmeklētāji apgalvo, ka trīs studenti centušies iznīcināt kopmītnes istabiņā atrastos pierādījumus - Džohara Carnajeva mugursomu un klēpjdatoru. Turklāt abi Kazahstānas pilsoņi pārkāpuši imigrācijas noteikumus un aizturēti jau 20.aprīlī.

18.aprīlī Carnajevs un Kadirbajevs esot sazinājušies ar īsziņām. Vienā no tām Carnajevs brīdinājis, ka ar viņu kontaktēties ir bīstami un norādījis, ka viņa kopmītnes istabā «atrodas lietas, ko viņš drīkst savākt».

Ierodoties Carnajeva istabā, Kadirbajevs ieraudzījis somu ar petardēm, no kurām bija izbērts pulveris.Lai palīdzētu draugam izvairīties no nepatikšanām, Kadirbajevs nolēmis aiznest mugursomu un Carnajevam piederošo datoru no drauga istabas un izmest.

Tikai pēc tam studenti no medijiem uzzinājuši, ka Džohars Carnajevs tiek turēts aizdomās par spridzināšanu un pārbijušies. Neskatoties uz to, visi melojuši un slēpuši no izmeklētājiem, ka palīdzējuši draugam.

Kadirbajevam un Tadžajakovam draud 5 gadi cietumā, bet Filiposam - 8 gadi cietumā.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu