«Volkswagen» pirmajā ceturksnī nostiprina pozīcijas pasaules tirgos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Volkswagen» koncerns pirmajos trīs 2013. finanšu gada mēnešos nostiprināja tā pozīcijas pasaules tirgos. Piegāžu apjoms visā pasaulē, tai skaitā Ķīnā, palielinājās par 4,8 procentiem - līdz 2,3 miljoniem automobiļu. Koncerna globālā pasažieru automobiļu tirgus daļa palielinājās par 12,6 procentiem (12.2 procenti).

«Šā gada sākums bija pozitīvs, bet turpmākie mēneši nebūs viegli. Pašreizējā situācija ir smags izaicinājums visai nozarei,» pirmdien Volfsburgā teica Prof. Dr. Martins Vinterkorns (Prof. Dr. Martin Winterkorn), «Volkswagen Aktiengesellschaft» vadītāju valdes priekšsēdētājs. «Uzņēmuma spēcīgā, plašā pozīcija ir mūsu lielākais pluss. Un tas atmaksājas, it īpaši, kad apstākļi ir sarežģīti,» uzsvēra Vinterkorns.

Ienākumi no pārdošanas pirmajos trīs mēnešos sasniedza 46,6 miljardus EUR (47,3 miljardi EUR). Ražošanas peļņa salīdzinājumā ar pagājušā gada augsto līmeni samazinājās līdz 2,3 miljardiem EUR (3,2 miljardi EUR). Konsolidētajā ražošanas peļņā neietilpst kopīgo Ķīnas uzņēmumu 1,2 miljardu EUR ražošanas peļņa (848 miljoni EUR).

Šie uzņēmumi tiek iekļauti, izmantojot pašu kapitāla metodi, tādēļ tiek atspoguļoti finanšu rādītājos. Peļņa pirms nodokļu nomaksas sasniedza 2,7 miljardus EUR (4,2 miljardi EUR). Iepriekšējā gada rezultātus pozitīvi ietekmēja atkārtota «Porsche» daļu izvērtēšana. Peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,9 miljardi EUR (3,1 miljards EUR).

Uzņēmuma finanšu direktors Hanss Dīters Pečs (Hans Dieter Pötsch) izteikumos bija piesardzīgs. ««Volkswagen» koncernam ir pievilcīgi produkti. Tas darbojas visos lielākajos pasaules reģionos un ir ļoti novatorisks, turklāt tam ir nepieciešamā finansiālā uzticamība un spēks. Tomēr, ņemot vērā pašreizējo neskaidro ekonomisko situāciju, lai sasniegtu savus mērķus, mēs centīsimies nodrošināt augstu elastīguma līmeni un pieturēsimies pie mūsu disciplinētās izmaksu un investīciju pārvaldības.»

Neto likviditāte Automobiļu nodaļā marta beigās bija 10,6 miljardi EUR, kas ir praktiski tikpat, cik 2012. gada decembrī. Automobiļu nodaļas ieguldījumi īpašumos, ražotnēs un aprīkojumā bija stabili - 1,7 miljardi EUR (1,7 miljardi EUR). «Volkswagen» koncerns saglabāja savu ieguldījumu disciplīnu, un ieguldījumu īpašumā, ražotnēs un aprīkojumā (capex) attiecība pret Automobiļu nodaļas peļņu no pārdošanas bija 4,1 procents (4,0 procenti).

Ieguldījumi tika veikti galvenokārt ražošanas ierīcēs, jaunos produktos un modeļu klāsta draudzīguma videi uzlabošanā.

«Mēs sagaidām nākamos gada mēnešus ar reālistiskām un piesardzīgām domām,» teica Vinterkorns. Viņš ir pārliecināts, ka, par spīti neskaidrajai ekonomiskajai situācijai, «Volkswagen» koncerns gada gaitā spēs uzņemt ātrumu un uzrādīs labākus rezultātus kā tirgū kopumā. Tieši tādēļ koncerns pieturas pie saviem 2013. gadam uzstādītajiem mērķiem. Tiek prognozēts, ka piegāžu apjoms palielināsies. Tomēr koncerns nespēj pilnībā turēties pretī spēcīgajai konkurencei un tās ietekmei uz uzņēmējdarbību. Pieaugoši pozitīvu ietekmi uz koncerna izmaksām radīs modulārā instrumentu sistēma, kas tiek izmantota aizvien plašāk un plašāk. Tiek prognozēts, ka Volkswagen koncerna ienākumi no pārdošanas 2013. gadā pārsniegs iepriekšējā gada rezultātus. Tā kā ekonomiskā situācija kļūst arvien neskaidrāka, koncerna mērķis attiecībā uz ražošanas peļņu 2013. gadā ir sasniegt iepriekšējam gadam līdzīgu līmeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu