«Audi» galvenie finanšu rādītāji pēc pirmā ceturkšņa joprojām augsti (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan vairākās Eiropas valstīs ekonomiskā situācija ir vēl vairāk pasliktinājusies, «Audi» piedzīvoja ļoti veiksmīgu gada pirmo ceturksni, klientiem piegādājot 369 500 automobiļu. Ingolštates autoražotāja ienākumi pirmajos trīs 2013.gada mēnešos bija 11,734 miljardi EUR, kas ir gandrīz līdzvērtīgi pagājušā gada rekordaugstajam līmenim.

1,307 miljardu EUR ražošanas peļņa nodrošināja 11,1 procenta apgrozījuma rentabilitāti, kas ir krietni virs stratēģiskā astoņu līdz desmit procentu mērķlīmeņa. Par spīti neskaidrajai ekonomiskajai situācijai, «Audi» turpina īstenot tā izaugsmes stratēģiju un investē lielus līdzekļus nākotnē. Uzņēmums saglabā tā uzstādīto apgrozījuma rentabilitātes mērķlīmeni.

«Par spīti sarežģītajai ekonomiskajai situācijai un mūsu ievērojamajiem avansa maksājumiem, mēs esam sasnieguši 11,1 procenta apgrozījuma rentabilitāti,» publicējot pirmā ceturkšņa starpziņojumu, Ingolštatē teica Aksels Štrotbeks (Axel Strotbek), «AUDI AG» valdes loceklis, kas atbildīgs par finansēm un organizāciju. Viņš piebilda, ka 2013.gadā «Audi» plāno tērēt ievērojamas summas jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei. Turklāt Štrotbeks atzina, ka četru gredzenu zīmols paplašinās tā globālo ražošanas tīklu, lai nodrošinātu turpmāku izaugsmi.

No 2013.gada janvāra līdz martam Audi zīmols visā pasaulē piegādāja 369 494 automobiļus, uzlabojot iepriekšējā gada rekordu par 6,8 procentiem. Uzņēmums piedzīvoja pārdošanas apjoma pieaugumu gan Eiropā, gan Āzijā, gan Ziemeļamerikā. Modeļi, kas visvairāk interesēja klientus, bija jaunais A3, A1 «Sportback» un A4 modeļu līnija, kā arī Q3 un Q5 SUV automobiļi.

Gada pirmajos trīs mēnešos «Audi» koncerns pirms nodokļu nomaksas nopelnīja 1,432 miljardus EUR (2012.gadā: 1,511), kas ir gandrīz tikpat, cik attiecīgajā periodā pagājušajā gadā. Tādējādi apgrozījuma rentabilitāte pirms nodokļu nomaksas bija 12,2 procenti (2012.gadā: 12,2).

Šogad «Audi» plāno pārdot vēl vairāk automobiļu kā 2012.gadā. Pārdošanas apjomi, visticamāk, kārtējo reizi palielināsies, pateicoties jaunajam A3 un A3 Sportback, kā arī A3 sedanam, kas pasaules debiju piedzīvoja vien pirms pāris dienām Šanhajā. «Audi» koncerns prognozē, ka lielāks piegāžu apjoms radīs nelielu ienākumu pieaugumu. Tā kā ir palielinājušies izdevumi par jaunu produktu izstrādi un «Audi» globālā ražošanas tīkla paplašināšanu, uzņēmums prognozē, ka apgrozījuma rentabilitāte šajā finanšu gadā būs aptuveni desmit procenti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu