«Volkswagen» svin miljonā «Scirocco» uzbūvēšanu ar īpašu jubilejas modeli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad «Volkswagen» ar ekskluzīvu, īpašu modeli atzīmē to, ka «Scirocco» ir pārkāpis sporta automobiļiem maģisko slieksni - miljons uzbūvētus transportlīdzekļus.

Ekskluzīvās «Deep Black Metallic» krāsas «Scirocco Million» var atpazīt no pirmā skatiena - pateicoties sportiskā stila dekoratīvajai līnijai (virsbūves vidusdaļā), «Galvanic Grey» krāsas ārējo atpakaļskata spoguļu ietvariem un «Interlagos» 18 collu vieglmetāla diskiem ar 235/40 izmēra riepām, kas arī iekļauti standartaprīkojumā. Vieglmetāla diski tiek piedāvāti kopā ar riepu spiediena kontroles sistēmas ekrānu.

Virsbūves standartaprīkojumā iekļauti arī R līnijas bamperi, R līnijas sānu apakšdaļas uzlikas, tonēti aizmugurējie lukturi, «Million» uzlīmes uz spārniem un aizmugurējie logi ar 90% tonējumu.

Īpašā modeļa interjers, papildus citam, ir aprīkots ar standarta ādas sēdekļu apdari («Vienna» tipa, melnā krāsā) ar kontrastējošas «Snap Orange» krāsas šuvēm. Pieejams arī melns griestu tapsējums un ādas transmisijas un stāvbremzes sviras apdare. Tāpat standarta komplektācijā iekļauti grīdas paklāji ar kontrastējošas krāsas cilpdūriena šuvēm, nerūsējoša tērauda pedāļi, sliekšņu uzlikas ar «Million» logo un dekoratīvi matēta alumīnija elementi. Pareizo skaņu un jaunāko informāciju nodrošina RCD 310 audiosistēma.

«Scirocco Million» var pasūtīt ar trīs dažādiem benzīna dzinējiem (TSI) un diviem dīzeļdegvielas dzinējiem (TDI). TSI agregātu jauda ir 122, 160 un 210 zirgspēki, bet TDI dzinēji attīsta 140 un 177 zirgspēku jaudu. Visus dzinējus, izņemot 122 zirgspēku TSI versiju, iespējams kombinēt ar dubulta sajūga transmisiju (DSG). «Scirocco Million» bāzes cena Vācijā būs 27 325 eiro.

Tāpat kā «Golf GTI», «Scirocco» ir sportiskuma ikona. Šī kupejas tipa automobiļa pirmā paaudze tika laista tirdzniecībā 1974.gadā. Septiņus gadus vēlāk, 1981.gadā, klajā tika laista otrā «Scirocco» paaudze. Šīs paaudzes modeļi tika būvēti līdz 1992.gadam. Kopumā tika uzbūvēti 795 650 «Scirocco» I un II automobiļi, kas sporta pasaulē ir patiess panākums. Sporta automobiļa atgriešanās notika 2008. gadā ar modeli «Scirocco» III. Arī trešā automobiļa paaudze ir ļoti veiksmīga - mazāk kā piecu gadu laikā jauno «Scirocco» ir izvēlējušies vairāk kā 204 350 tā piekritēji visā pasaulē.

Īpašais modelis tiek piedāvāts tikai Vācijā un Ķīnā. Īpašās sērijas automobiļu ražošana tiks uzsākta jau maija beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu