Sieviešu nolaupītājam var draudēt nāvessods (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Arelam Kastro izvirzītas apsūdzības par trīs jaunu sieviešu nolaupīšanu un turēšanu gūstā desmit gadus. Tomēr prokurors ar to vēl nav mierā – viņš grib panākt, ka Kastro tiek tiesāts arī par slepkavībām vainu pastiprinošos apstākļos.

Kā ziņo ārvalstu mediji, 52 gadus vecajam Kastro izvirzītas apsūdzības četros punktos - par nolaupīšanu un izvarošanu.

Tiek ziņots, ka Kastro sita un mērdēja badā vienu no nolaupītajām meitenēm, lai panāktu grūtniecības pārtraukšanu. Turklāt – tas noticis vismaz piecas reizes.

Ja tiks izvirzītas apsūdzības slepkavībās, Kastro draudēs arī nāvessods.

CNN ziņo, ka Kastro savu vainu atzīstot daļēji, taču nav zināms, kuros apsūdzības punktos.

Jau ziņots, ka ASV pirmdien atrastas trīs sievietes, kuras pazuda pirms aptuveni desmit gadiem, un visu šo laiku, domājams, turētas gūstā kādā mājā Klīvlendā, Ohaio štatā.

Visas trīs sievietes - 27 gadus vecā Berija, 23 gadus vecā Džīna Dehesusa un 32 gadus vecā Mišela Naita - tika izglābtas un pēc medicīniskās apskates nogādātas pie tuviniekiem.

Berija pazuda 2003.gada aprīlī 16 gadu vecumā. Pēdējo reizi viņa tika redzēta, dodamies prom no darba ātrās ēdināšanas restorānā, kas atradās pāris kvartālu no viņas mājām.

Policija apstiprinājusi ziņas, ka Berijai ir sešus gadus veca meita, kura, domājams, pasaulē nākusi laikā, kad Berija atradās gūstā.

Dehesusa pazuda 2004.gada aprīlī pa ceļam uz mājām no skolas. Viņai tobrīd bija 14 gadu. Savukārt Naita pēdējo reizi tika redzēta 2002.gada augustā 20 gadu vecumā.

Saistībā ar sieviešu nolaupīšanas un gūstā turēšanas lietu likumsargi arestējuši trīs brāļus - Arelu Kastro, 54 gadus veco Pedro Kastro un 50 gadus veco O'Nīlu Kastro.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu