Ko par tavām attiecībām stāsta seksa pozas (88)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/62450073@N05/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Cik daudz nav rakstīts par seksa pozām. Slavenākais rakstu darbs par šo tēmu ir «Kamasutra». Kāpēc par to tik daudz tiek runāts? Tāpēc, ka ar pozu palīdzību cilvēki tiek pie maksimāla seksuāla gandarījumu saistībā ar katra indivīda ķermeņa uzbūvi.

Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka pozām ir arī psiholoģisks zemteksts. Bieži vien it kā poza pārim der no anatomiskā viedokļa, bet no psiholoģiskā viedokļa tā rada pretestību un nereti konfliktus, jo katram iespējams ir citāds viedoklis.

Sekss ir ne tikai veids kā apmierināt seksuālu iekāri un apliecināt jūtas, bet arī komunikācijas forma. Poza, savukārt, apliecina procesa intimitāti, kas sievietēm ir īpaši svarīgi. Mūsu kultūrā šo intimitāti tradicionāli apliecina pozas «seja pret seju» vīrietim esot virspusē. Kā izrādās daudzām sievietēm šī poza apliecina aizsargātību – vīrieša ķermenis burtiski apsedz sievieti. Šo pozu dēvē par misionāru pozu, kas tā esot nosaukta ieziemiešiem, kas pieraduši mīlēties kā dzīvnieku pasaulē, vērojot kā to dara misionāri, kas bija ieradušies «apgaismot» mežoņus. Izrādās šis mīts neatbilst patiesībai: alu sienu gleznojumos ir atrodami seksuālo pozu attēlojumi, kuros senie cilvēki attēloti mīlējoties ar seju pret seju. Tas netieši apstiprina, ka seksa sociālā (komunikācijas) funkcija bija pazīstama kopš senatnes. Proti, poza seja pret seju ir nevis «misionāru», bet cilvēciska.

Šo pozu grupu dažādas kultūras dažādi traktē: no vienas puses šī poza nozīmē pilnīgu saplūšanu, no otras puses pakļaušanu no vīrieša puses – sieviete piespiesta tā, ka nevar pakustēties. Šo pozu izmanto tie vīriešiem, kas īpaši neinteresējas par sievietes labsajūtu un vēlmēm, bet tiecas, pirmkārt, pēc varas apziņas pār sievieti. Vīrieti varētu valdzināt sava spēka demonstrēšana un tas, ka sieviete tikpat kā nevar pakustēties un atbildēt vīrieša frikcijām tādā veidā sagādājot arī sev baudu.

No sievietes viedokļa poza «sieviete apakšā, seju pret seju» varētu liecināt nicinājumu pret vīrieti. Aptauju dati liecina, ka šādā pozā ar seksu nodarbojas tādi laulātie pāri, kur sievas ienīst vīrus un pret seksu sievietes izturas kā pret pienākumu.

Bet, ja abiem psiholoģiski šī poza šķiet apmierinoša un vēl papildus tiek stimulētas erogēnās zonas, tad abas puses to uztvers kā vispiemērotāko.

Nākamā izplatītā poza «seja pret seju» būtu no sērijas SIEVIETE VIRSPUSĒ. Pirmkārt šī poza ir ērtāka, jo sieviete, pārsvarā ir vieglāka par vīrieti. Otrkārt, spiediens ir mazāks. Treškārt, aktīvā lomā ir sieviete. Tieši tāpēc vairums seksologu šo pozu iesaka aktīvām sievietēm un nogurušiem vīriešiem.

Savukārt psihologi šai pozai piedēvē specifiskus konfliktus. Zināma daļa vīriešu, kas sevi uzskata par «krutiem» nespēj iedomāties, ka sieva vai draudzene varētu viņam «uzsēsties virsū». Vienīgās, kas tā drīkst darīt ir prostitūtas, jo viņas jau tāpat ir pazemotas, jo ir «nopirktas», tāpēc viņš var atļauties mierīgi pagulēt, kamēr seksstrādniece pūlas.

Šādā situācijā, kad vīrietis pārprot savas vīrišķās iespējas, viņš parasti ir zaudētājs un paliek bez seksuālā gandarījuma, jo nereti noguruma dēļ nespēj veikt dzimumaktu, bet neļauj sievietei, kas ar prieku ņemtu iniciatīvu savās rokās, to izdarīt atrodoties virspusē, jo baidās zaudēt savas pozīcijas.

Par šo pozu pretrunīgi viedokļi ir pašām sievietēm. Viena daļa daiļā dzimuma pārstāvju šo pozu izmanto nevis tāpēc, lai sajustu vajadzīgo spiedienu uz G punktu, kas sniedz dziļākas seksuālas izjūtas, bet tāpēc, lai beidzot izjustu varu un spēku pār vīrieti, kas ikdiena dominē pār viņu. Citas, pietiekami aktīvas un seksuālas dāmas, šo pozu nevēlas, jo, lūk, «kamēr vecais guļ un kaifo, man jānopūlas un viņš jāapkalpo».

SUŅU POZAS nosaukums jau runā pats par sevi, tātad šī poza aizgūta no dzīvnieku pasaules un it kā liecina, ka ir visvienkāršākā, jo dzīvniekiem viss ir vienkārši. Kā izrādās dzīvnieku pasaulē dzimumdzīve ir ne mazāk sarežģīta kā cilvēku pasaulē. Tiek uzskatīts, ka SUŅU POZA īpaši patīk vīriešiem un šajā pozā vīrietis sievieti īpaši pazemo, jo viņi neatrodas ar seju pret seju un zūd intimitāte - sieviete neredz vīrieša sejas izteiksmi. Arī vīrietis neredz sievietes seju un tas atbrīvojot vīrieti no atbildības par sievietes labsajūtu un liekot viņam justies brīvam. No sociālo uzslāņojumu viedokļa minētā poza visvairāk akcentē vīrieša varu pār sievieti. Daļa vīriešu vēl iecienījuši pieliekt sievietes galvu, kas no psiholoģijas viedokļa liecina par pilnīgu pakļaušanu. Tā mēdz darīt vīrieši, kuriem ne tik svarīgs pats sekss, kā pakļaušanas akts. Dzīvnieku pasaulē tamlīdzīga poza pakļauj kā mātītes tā tēviņus.

Lai arī suņu poza daudzām sievietēm sagādā spēcīgu baudu, kas noved līdz orgasmam, jo tiek stimulēts G punkts, daļa no viņām kategoriski atsakās no tās.

Gadījumā, ja sievietei psiholoģiski suņa poza nav pieņemam ir iespējams atrast alternatīvu – poza, seja pret seju, kura sieviete sēž vīrietim klēpī. Ja vien arī šajā pozā vīrietis nevēlēsies demonstrēt savu varu un kustinās sievieti kā mākslīgo vagīnu uz priekšu un atpakaļ.

Runājot par vīrišķības demonstrēšanu un sava spēka apzināšanos, kompromiss ir iespējams! Ja sieviete jūtas par daudz saspiesta un padarīta mazkustīga pozā SIEVIETE APAKŠĀ vai SUŅA POZA viņu pazemo, vīrietis var paņemt sievieti uz rokām un atrodoties ar seju pret seju veikt dzimumaktu kājās stāvot. Šajā pozā vīrietis pilnā mērā izjūt savu spēku, bet sieviete to, turēta uz rokām, savu trauslumu un aizsargātību.

Kā poza SĒŽOT AR SEJU PRET SEJU tā poza KĀJĀS STĀVOT apliecina pilnīgu uzticēšanos. Lai gan SUŅU POZA, ja partneru starpā nenotiek raksturu cīņas, arī apliecina pilnīgu uzticēšanos: dibena vaigi katram cilvēkam ir vieno no neaizsagatākajām ķermeņa vietām, ne velti bērniem mēdz uzšaut pa dupsi. Seksologu pētījumi liecina, ka šo pozu izmanto pāri, kas atrodas harmoniskās attiecībās.

Tā sanāk, ka pozu izvēlē nereti noteicošie faktori ir nevis fizioloģiskie, tādi, kas sagādā maksimālu baudu, bet psiholoģiskie, kas nosaka komforta vai diskomforta sajūtu – aizsargātību vai vēlme dominēt. Protams, katrs gadījums apskatāms individuāli.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu