Atļauta Eimijas Vainhausas statujas celtniecība (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pie mūzikas arēnas «Roundhouse» Kamdenā, Londonas ziemeļos, tiks uzslieta mirušās dziedātājas Eimijas Vainhausas statuja.

Iecere par bronzas statujas uzsliešanu nu saņēmusi domes atļauju. Netālu no skulptūras atrašanās vietas ir arī Vainhausas māja, kurā viņa 2011.gada jūlijā tika atrasta mirusi no saindēšanās ar alkoholu.

Daži fani Kamdenas domei sūdzējās, ka viņiem nepatīkot mākslinieka Skota Ītona darbi, savukārt citi iebilda, ka hita «Rehab» autori vēl esot par agru godināt ar pieminekli, ziņo laikraksts «Camden New Journal».

Vainhausas statuju īsā kleitā atļauts uzcelt ar nosacījumu, ka diennakts tumšajā laikā tā netiks apgaismota. Dome uzskata, ka tā iedvesmos jauniešus, kas dodas uz «Roundhouse» radošajiem kursiem.

Statujas autori arī cer, ka fani turpmāk apmeklēs to, nevis Vainhausas māju klusā Kamdenas dzīvojamajā rajonā.

Daudzi dziedātājas fani viņas tēva Miča Vainhausa iecerēto statuju atbalsta.

«Tā būs no bronzas, dabiska lieluma un novietota uz pirmā stāva balkona blakus «Roundhouse» bāram,» iepriekš skaidroja Vainhauss. «Mēs gribētu, lai Eimija ir pārliekusies pār balkona malu un raugās vai ar pirkstu rāda uz Kamdenu.»

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu