Uz čempiona titulu vien trīs pretendenti? (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pēc trīs nedēļu pauzes Pirmās formulas sezonas kalendārā, kas noslēdzās ar Spānijas Lielās balvas izcīņu, atliek secināt, ka sezonas sākumā Nr.2 status quo palicis nemainīgs.

Svētdien Katalonijas trasē vēlreiz varējām pārliecināties, ka «Ferrari» formulas šosezon ir ātrākās. No tām sacīkstēm, kurās «Ferrari» bolīdam nav gadījušās ķibeles ar priekšējo vai aizmugurējo antispārnu, Fernando Alonso divreiz ir izcīnījis uzvaru, bet vienreiz kāpis uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

«Mercedes GP» komanda, kas uzvarējusi jau trīs kvalifikācijas sacensībās pēc kārtas, joprojām nav atrisinājusi riepu dilšanas problēmu. Niko Rosbergs un Lūiss Hemiltons pirmoreiz komandas vēsturē sacīkstes sāka no pirmās starta rindas, taču pirmais ieguva vien sesto vietu, bet otrais aizvadīja, iespējams, sliktāko sacīksti karjerā, bez acīmredzama iemesla no otrās vietas startā atkrītot uz 12. vietu finišā.

«Lotus» komanda, kura bija veikusi vismazāk uzlabojumu, tik un tā bija vistuvāk «Ferrari», bet Kimi Raikonens šosezon no piecām sacīkstēm jau četrās pēc finiša ir stājies uz kāda no diviem augstākajiem goda pjedestāla pakāpieniem. Tikmēr «Red Bull» ir līdzīgas problēmas kā «Mercedes GP» - vienu apli formula var nobraukt ātri, taču ir jāturpina risināt riepu dilšanas problēma. Un šobrīd ir grūti pateikt, vai to izdosies atrisināt pat sezonas laikā.

Pat F-1 šefs Bērnijs Eklstons jau ir paguvis izteikties, ka, ja viņam būtu jāliek nauda uz kāda pilota uzvaru, tad viņš dotu priekšroku Alonso.

Pēc divām nedēļām posms notiks ļoti atšķirīgajā Montekarlo trasē, taču pat relatīva neveiksme neietekmēs Alonso izredzes cīnīties par savu trešo pasaules čempiona titulu. Ja atkal neieķīlēsies aizmugurējais antispārns vai nenolūzīs priekšējais antispārns, tad Alonso būs favorīts Nr..1 uzvaru šajā sezonā.

Vismaz agaidām šīs sezonas turpinājums izskatās visai paredzams, jo diez vai kādam izdosies iejaukties Sebastjana Fetela, Raikonena un Alonso cīņā par čempiona titulu. Tāpat, visticamāk, vadošo četru komandu pozīcijas nespēs apdraudēt ne «McLaren», ne «Force India» formulas, kurām būs jācīnās par piekto vietu Konstruktoru kausā, bet pēdējās vietas nāksies sadalīt «Caterham» un «Marussia».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu