Kad labāk nodarboties ar seksu - vakarā vai no rīta (56)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/memoflores/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Viņš grib viņai nāks miegs, viņa gribētu, bet viņš jau aizmidzis vai pārāk miegains.

Varbūt vīriešiem seksu vairāk gribas vakaros, bet sievietēm, piemēram, no rītiem?

Pieņemu, ka tamlīdzīgs jautājums varētu ne vienam vien laulātam pāri, bet.nez vai tā būs, ka vīriešiem ir cits laiks seksam, bet sievietēm – cits. Ja vienam nav noskaņojuma, kad otrs tuvojas un otrādi, tad drīzāk varētu būt runa par savstarpēju manipulēšanu. Par nepieteiktu atriebības kariņu. Ak, tu man pagaišreiz atteici, tad es tev atteikšu šoreiz! Un panesās sīkās atriebības viena aiz otras... Tas, ka būt atriebīgam nav smuki, zina visi, vairāk vai mazāk, labi audzināti individi, tāpēc ļaudis pārsvarā paši sev neatzīstas vendetas piekopšanā. Sak’ es taču neesmu no meksikāņu seriāla, kurā Huanita Marija lepni zvēr atriebt pāri darītājam, un šim pasākumam veltīts daudz asaru, naida un vesela sērija. Skaidrs, ka no malas tāds atriebējs vai atriebēja izskatās smieklīgi. Bet, diemžēl mēs visi darām daudzas smieklīgas lietas, svēti ticot savam ego, ka tas ir vienīgi pareizais darbības veids. Bet tikpat labi omas un noskaņojuma trūkums ceļas no tā, ka abiem ir garlaicīgi gultā. Kad seksā iet šā tā, tad ko tur lieki sasprindzināties! Lai tiktu pie vajadzīgas omas un seksuāla noskaņojuma ir jāpiespiežas. Bet kāpēc saņemties, ja var nesaņemties? Tā iekārtotas mūsu smadzenes, ja nav īpašas motivācijas, netiek aktivizēts ķermenis attiecīgai darbībai. Vienkāršā valodā runājot iestājas slinkums.

Iespējams apskatāmā situācijā iemesls ir kombinēts. Piemēram, sieviete ne vienmēr jūt seksuālu apmierinājumu. Viņa jūtas kā loterijā, jo nezin vai izvilks laimīgo lozi.

Būs orgasms vai nebūs? Iestājusies seksuālā garlaicība. Varbūt vīrietis pārāk ātri beidz? Varbūt sievietei nepieciešama ilgāka priekšspēle? Tāpēc viņa atsakās no tuvības. Neesot noskaņojuma. Citu reizi sievietē pamostas cerība - varbūt šoreiz vinnēs loterijā. Viņa mēģina tuvoties, bet vīrietis atriebjoties atsaka. Iespējams viss notiek otrādi. Garlaicīgi ir vīrietim un sieviete atriebjas. Psihologi šādas rotaļas sauc par raksturu cīņām.

Tie būtu iespējamie cēloņi. Ko lai pasāk, lai izkļūtu no garlaicības un vendetas purva?

Iesākumā derētu sarunāt ar savu ego, lai drusku paklusē. Proti, ņemt un «izslēgt» visas pārestību sajūtas, ko prāts uzskaita. Tad atcerēties, tās emocijas, kas bija tad, kad gribējās nemitīgi būt mīļotā (-otās) apskāvienos. Tad taču neienāca prātā domā: ai, šodien slinkums vai uzskaitīti otra grēciņi. Tāpat visas diennakts stundas šķita mīlēšanās vērtas. Vēl būtu skaisti pacensties kliedēt ieviesušos garlaicību ar kādu pārsteigumu. Kādu? Tas gan atkarīgs no katra pāra gaumes un izpratnes, par to kas varētu patīkami pārsteigt. Jo neparastāks un nestandarts pārsteigums, jo tā efekts būs iespaidīgāks. Jaunu citādu izjūtu gūšana izsitīs no iepriekšējām sajūtām, liekot smadzenēm apstrādāt nu jau jaunu informāciju. Kādam pārim tā varētu tradicionālās laulības gultas nomaiņa uz kādu citu vietu. Citam varbūt kādas seksrotaļlietas parādīšanās. Vēl kādam jauna priekšspēles tehnika. Katrā ziņā jābūt gataviem kā saņemt tā dot. Un noteikti jābūt ieinteresētībai partnerī.

Runājot par pulksteni vai mīlas stundām, jāpatur prātā – fiziskās un psihiskās aktivitātes augstākais punkts diennaktī ir pulksten četros naktī un četros dienā. Zemākais kritums – pusnaktī un divpadsmitos dienā. Protams, strādājošiem cilvēkiem darba dienās sekss ir nepieejama greznība un viņiem atliek brīvdienas, kad arī ne vienmēr sanāk. Tad atliek naktis. Varu iedomāties kā lielākā daļa šo rindu lasītāju ar šausmām padomā par dārgā miega traucēšanu. Bet! Kā izrādās nakts un rīta sekss ir daudz veselīgāks un vērtīgāks par vakara seksu. Mūsu ķermenis un smadzenes ir atpūtušas, refleksi strādā daudz efektīgāk un bauda līdz ar to ir spēcīgāka. Tie, kas neslinko un mīlējas no rītiem un naktīs, visi kā viens apgalvo, ka tas dod enerģiju dienas darbiem.

Un viss beidzot; katram pārim derētu vienoties par to, kuras diennakts stundas ņemot vērā savas dzīves apstākļus būs viņu «mīlas stundas» un censties pēc iespējas pie tām pieturēties. Ja jau divi cilvēki dzīvo kopā, tad taču viņiem jāvar vienoties arī par tik svarīgu dzīves jomu kā sekss. Kad divi cilvēki vienojas par kaut ko, viņi ir spējīgi iziet uz kompromisiem un atrast abiem optimālo variantu. Šinī gadījuma to diennakts stundu, kad abiem būs vēlme pamīlēties.

Atcerieties - labs sekss sanāk tad, kad partneri ir ieinteresēti viens otrā, gatavi sadarboties un neviens no viņiem pasīvi negaida, kad otrs uz paplātes pasniegs nez kādu seksa brīnumu!

Lai Jums jaukas mīlas stundas šai pavasarī!

Rita Lasmane

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu