Koncentrācijas nometne brīvā valstī: Avots atklāj jaunas Klīvlendas gūstekņu dzīves nianses (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kara laika koncentrācijas nometne - tā tiek raksturoti apstākļi, kādos desmit gadus nācās dzīvot trim Klīvlendas gūsteknēm - Mišelai Naitai, Džīnai Dehesusai un Amandai Berijai.

Mišelai Naitai un Džīnai Dehesusai, kas gūstā cietušas vairāk nekā Amanda Berija, tagad būs ilgstoši jāārstējas - sievietēm ir dzirdes traucējumi, kā arī muskuļu un locītavu bojājumi.

Jau ziņots, ka pagrabs, kurā sievietes turētas, izskatījies pēc moku kambara, kur no sienām karājās ķēdes un suņu siksnas. Sievietes ilgstoši tikušas turētas neērtās pozās, kā rezultātā guvušas izgulējumus un citus ievainojumus, medijiem pastāstījuši izmeklēšanā iesaistīti anonīmi informācijas avoti.

Tā kā visus šos gadus varmāka Ariels Kastro pret Džīnu Dehesusu un Mišelu Naitu izturējies sliktāk nekā pret Amandu Beriju, tad publiskotajās preses fotogrāfijās redzama pārsvarā tikai Berija.

Zinātājs stāstījis, ka Dehesusa un Naita ir ļoti izkāmējušas. «Vienai no meitenēm ir grūtības pakustināt galvu, tās ir sekas tam, ka viņa ilgstoši bijusi pieķēdēta pie sienas,» teicis informācijas avots. Pēc visa spriežot, runa ir par Dehesusu.

«Viņas izskatījās pēc kara gūsteknēm. Viņām bija izgulējumi, kas radušies no ilgstošas atrašanās neērtās pozās,» stāstījis avots.

Sievietes esot atklājušas - kad varmāka devies prom uz ilgāku laiku, viņš ar izolācijas lenti aptinis viņām galvu, atstājot tikai atveri elpošanai. Pēc tam viņš lenti norāvis kopā ar matiem un ādu.

Kā vienu no moku veidiem Kastro izmantojis badināšanu. Piemēram, viņš atnesis vienai no meitenēm ēdienu un pārējām licis skatīties, kā viņas ēd. Naita un Dehesusa paslepus viena otrai devušas ēdiena paliekas.

Psihologi atzīst, ka meitenes dzīvojušas kara laika gūstu apstākļos.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu