Muzeju naktī piedalīsies arī Rīgas Jēzus baznīca - lielākā koka baznīca Latvijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. maijā Rīgā un visā Latvijā norisināsies gadskārtējā Muzeju nakts, kurā šogad piedalīsies arī 10 Rīgas dievnami. To vidū ir arī Rīgas Jēzus luterāņu baznīca, kas no pl. 19.00 līdz pl. 01.00 naktī apmeklētājiem piedāvās daudzveidīgu programmu «Dzīvais koks – lielākā koka baznīca Latvijā».

Muzeju nakts programma Jēzus baznīcā tiks atklāta pl. 19.15 ar ērģeļmūzikas koncertu, kurā piedalīsies draudzes ērģelniece Vita Kalnciema un dziedātāja Inga Akmene. No pl. 19.00 līdz 24.00 apmeklētājiem būs iespēja arī uzkāpt Jēzus baznīcas tornī, no kura paveras neierasts skats uz apkārt esošo Maskavas forštati.

Pasākumu programmā būs arī īpaši padomāts par bērniem - no 19.15 līdz pat 23.00 bērni būs aicināti noskatīties filmiņu «Stāsts par trīs kokiem» un piedalīties radošā darbnīcā «Uzcel savu baznīcu».

No pl. 20.00 līdz pat 22.30 ikvienam būs iespēja tuvāk iepazīt lielāko koka baznīcu Latvijā izstādē «Jēzus draudze un baznīca – Vīna koks vakar un šodien», kā arī aplūkot draudzes Bībeļu izstādi «Svētie Raksti cauri gadsimtiem» un izstādi par kokiem Bībelē «No Ēdenes līdz Ģetzemanes dārzam».

No pl. 22.30 līdz 23.30 baznīcā notiks mūziķu un mākslinieku Daces un Džefa Jangblūdu koncerts «Ziedonī» ar Imanta Ziedoņa dzeju. Draudzes Muzeju nakts programma noslēgsies ar laiku apcerei, lūgšanai un meditācijai dievnamā sveču gaismā no 23.30 līdz pat 01.00 naktī, kam dots nosaukums «Klusumā un gaismā zem koku zariem».

Sekojot šī gada Muzeju nakts vadmotīvam «Zaļā krāsa – mežs», Rīgā Muzeju naktī piedalīsies 10 dažādu konfesiju dievnami. Tas ir rekordliels skaits kopš 2011. gada, kad Rīgas dievnami pirmo reizi piedalījās Muzeju naktī. Atnākot uz baznīcām, Muzeju nakts apmeklētāji būs aicināti iepazīt dievnamu vēsturi, mākslas vērtības un uzzināt vairāk par kristīgo draudžu dzīvi. Baznīcas Muzeju naktī solās būt miera oāzes, kas aicina lielus un mazus, jaunus un ne tik jaunus apmeklētājus doties ārpus centra, lai iepazītu Rīgas dievnamu vērtības un pavadītu kādu daļu Muzeju nakts mierīgā gaisotnē. Vairākos dievnamos ap pusnakti būs īpašs laiks klusumā un sveču gaismā, kas aicinās apmeklētājus ieklausīties savās garīgajās un dvēseles kustībās un mierīgā noskaņā pusnaktī sagaidīt Vasarsvētku dienu.

Vairāk par par baznīcām, kas piedalās Muzeju naktī: mājaslapās «muzeju-nakts.lv» un «svetdienasrits.lv».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu