Plūdu radītie zaudējumi – 2 625 668 lati (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 20.maijā, notiks Krīzes vadības padomes (KVP) sēde, kurā izvērtēs 2013.gada pavasara palu un plūdu nodarītos zaudējumus un gūtās mācības. KVP sekretariāts saņēmis no ministrijām informāciju par aprēķinātiem aptuvenajiem zaudējumiem 2 625 668 latu apmērā, ko lūgs kompensēt no valsts budžeta, portālu «Apollo» informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Lielāko zaudējumu daļu veido Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas aprēķini – 1 487 043 lati, ministrija gan norāda, ka aprēķini ir aptuveni un var būtiski mainīties.

Pārējās ministrijas veikušas pietiekoši precīzus zaudējumu aprēķinus: Satiksmes ministrija pieprasījusi – 1 040 394 latu kompensāciju, Zemkopības ministrija – 64 000 latus, Iekšlietu ministrija – 30 946 latus, savukārt Aizsardzības ministrija – 3 285 latus.

KVP sēdē paredzēts izvērtēt ministriju iesniegto informāciju par zaudējumu apmēru un pamatotību, kā arī par to iespējamo kompensēšanu.

Tāpat KVP sēdē plānots izvērtēt ministriju priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem, lai novērstu vai mazinātu palu un plūdu draudus nākotnē. Tiks arī skatīti pamatprincipi, kas būtu jāievēro pašvaldības domei, nozares ministrijai un KVP, pieprasot Ministru kabinetam izsludināt ārkārtējo situāciju.

KVP vada Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu