Špenglera kausā šogad spēlēs arī Astanas «Baris» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas komanda Astanas «Baris» uzaicināta piedalīties šā gada Špenglera kausa izcīņā, paziņojuši turnīra organizatori.

Sešu komandu turnīrs Davosā katru gadu risinās no 26. līdz 31. decembrim, un šogad uz to līdzās «Baris» komandai uzaicināta arī Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Ročestras «Americans», ko pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Šī būs tikai otrā reize, kad Špenglera kausā piedalīsies kāda profesionāla Ziemeļamerikas komanda. Arī pirmajā reizē tā bija tieši «Americans», kas 1996. gadā izcīnīja trešo vietu.

Špenglera kausa izcīņa, kas notiek kopš 1923. gada, ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Ierasti katru gadu turnīrā piedalās sacensību saimniece «HC Davos», vēl viena Šveices komanda, Kanādas komanda, kas komplektēta no Eiropā spēlējošajiem šīs valsts hokejistiem, un vēl trīs vienības, starp kurām pēdējos gados ir arī viena KHL pārstāve.

Šī gada turnīra atlikušie dalībnieki kļūs zināmi vēlāk.

Pirmajās trīs sezonās pēc KHL izveidošanas turnīrā uzvarēja tieši šīs līgas komandas, bet šī sērija 2011. gadā pārtrūka, kad Rīgas «Dinamo» finālmačā piekāpās «HC Davos».

Pērn 31. decembrī turnīrā pārliecinoši triumfēja Kanāda, ko NHL lokauta iespaidā pārstāvēja daudzi pazīstami spēlētāji.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu